Холивудски истории: домът на Брад Пит

1170

bradpittСигурно ви е интересно да надникнете в дома на Брад Пит, за да разберете нещо повече за него. Предлагаме ви една ексклузивна разходка в къщата на холивудския актьор в Холивуд. Проектът е резултат от съвместната работа между световната звезда и архитектурно трио Graft.

идеята
Метаморфозата на дома на Брад Пит е продиктувана от интереса му към различни архитектурни стилове и нуждата къщата да функционира едновременно като дом и работно пространство. „Най-важното нещо, което научих с тази къща, е, че трябва да оставиш много от великите си идеи в името на хармонията“ – разказва Брад Пит.

фюжън
В къщата типично японската чигай-дана (етажерки, при които всяка следваща е по-високо и по-вляво от предишната) е преплетена с европейската идея за златното сечение. “Този тип създаване на връзки между отделните елементи е това, което ние наричаме „graft“. Graft отрича ограниченията, наложени от изкуствените граници между отделните дисциплини и елементи в науката и изкуството, и открива възможности за създаване на нови, всеобхватни продукти – обясняват архитектите.

за къщата
Едно от най-интересните решения на архитектите в екстериора е вграденото в стрехата на къщата и в настилката осветление. Има и специален елемент – “тайните врати”… “Стъклените врати на къщата се отварят перпендикулярно посредством хидравличен механизъм. Това е нашият малък Джеймс Бонд трик” – шегува се арх. Ларс. Друг характерен елемент на дома е един от любимите материали на Брад. “Камъкът винаги е бил моят материал. Просто някакво чувство, че няма нищо друго като него” – споделя актьорът. За дома си Брад Пит се спира на слюда.

брад и столовете
“Обичам столовете – те са като скулптурите” – казва Брад Пит. И както виждате, той е напълнил дома си с емблематични дизайнерски модели. В дневната в пълна хармония съжителстват Egg Chair на Арне Якобсен, Ball Chair и Bubble Chair на Еeро Аaрнио и Papa Bear Armchair, дело на Ханс Вегнер от 1950 г.

дневната
Както вече споменахме, Брад остава верен на любовта си към седящите мебели. В дневната ще видите емблематичния модел на Арне Якобсен – Egg Chair. Едно от най-интересните решения в интериора е работен плот, който е подвижна част от стената. Когато е спуснат, отворът ви позволява огледате от единия край на къщата до облицовка, която “затопля” атмосферата.