Къщата на Бил Гейтс, проектирана на MAC?

1633

bill-gatesИмайки предвид милионите бъгове на Windows, нищо чудно, че легендата Гейтс се е “скътал” в къща на брега на езерото Медина, далеч от светлините на прожекторите… Да си призная, рустикалната и сурова визия на имота не ме изненада много, имайки предвид пословичната пестеливост на Гейтс.

дизайн
Дизайнът на къщата е дело на Джеймс Кътлър. Той описва стила й като “тихоокеански”. Изработена е главно от дървени панели. В интерес на истината, много блогъри спекулират, че проектът за дома на бащата на Windows е изработен на MAC. Това признание ли е, г-н Гейтс?!

предприемач завинаги
Къщата заема внушителните 4645 кв.м., а цялостният парцел е 5,15 акра. Гаражът и допълнителните постройки заемат още 1486 кв.м. Разбира се, има и басейн – 5.1×18.2 м. Бил Гейтс купува парцела за 2 млн. долара през 1988 г. След 7 г. реконструкции цената на собствеността е 200 млн. В момента стойността със сигурност е доста по-голяма. Интересен факт е, че годишните данъци за дома през 2005 г. възлизат на 991 000 долара.

любов към дърветата
До входната алея на дома се намира 40-годишно кленово дърво. То е под 24-часово наблюдение. Ако изглежда сухо, се включва автоматично поливната система, която му доставя точно толкова вода, колкото му е нужна.

интериор
Къщата е на 4 етажа. Има голяма библиотека с читалня, трапезария, фитнес, 8 спални, киносалон. Любопитен факт е, че пясъкът около дома не е от езерото Вашингтон. Той се доставя ежегодно от Санта Лучия. Пестеливо… Дървените колони в антрето са високи 22 м. Покривът е от неръждаема стомана, а стените от камък прикриват камери.

и все пак, той е милионер
И за да не обвиним Гейтс в прекалена скромност – басейнът е снабден със система за подводна музика. Облицовката му е изрисувана така, че да наподобява естествени морски фосили. Можете да плувате зад прозрачната стена, а после да изплувате на терасата. Семпло.

автоматично
Едва ли ще ви учуди, че домът на Бил е доста автоматизиран. Осветлението е сензорно и се активира, когато някой влезе в помещението. Под тапетите са скрити тонколони, които позволяват на музиката да ви следва от стая в стая. Дори посетителите са роботизирани! На пристигане всеки отговаря на няколко въпроса относно предпочитанията си, след което му се връчва микрочип. Той изпраща сигнали към системата за домашна автоматизация, която програмира температурата и всичко останало, според предпочитанията на притежателя на чипа.