Къщата на Мадона в Манхатън

1438

madonna2Надали е лесно да се угоди на Нейно величесто Материалното момиче, дори когато имате кръвна връзка. Братът на Мадона, Кристофър Чиконе, обаче успешно се справя. Преди години тя го наема да реновира апартамента й в Лос Анджелис. Когато той се справя в рамките на дадените му десет дни, тя решава да му повери и дизайна на дома си в Манхатън. И братът в сянка се развихри…

мадона каза…
„Няма човек, с когото да имам повече общи неща от брат ми, с когото съм израстнала! Харесваме абсолютно еднакви неща – от музиката, до храната“, казва звездата пред AD.

тройка
Всъщност сегашният апартамент обединява три отделни жилища, купувани от певицата в различни етапи от живота й. Първият става собственост на Мадона и тогавашния й съпруг Шон Пен. Вторият купува самата тя, малко след развода. Третият апартамент, в който в момента условно се намират втората дневна и баня, е купен последен. Явно сградите в околността са свършили…

за дизайна
„Исках дизайнът да е нюйоркски, защото сестра ми предпочита Голямата ябълка. Там тя може да си почине, за разлика от времето, когато е в Ел Ей“, казва Кристофър Чиконе. Дизайнерът допълва, че умишлено залага на по-открити и големи пространства. Предполагам, че това не е прекалено трудно, когато имаш 3 апартамента на разположение.

стилът
По време на работата по интериора Кристофър говори ежеседмично с Мадона и предава нейните инструкции на архитект Стивън Уанг от Procter and Wang, който ги превръща в реалност. Кристофър определя стила на завършеното жилище като „класически ранен Ар Деко“. Запазени са максимално оригиналните характеристики на сградата от 1915 г. Сред тях са арките на таваните и камините. В интериора изобилства от ретро мебели като трапезарната маса от 1930 г., абаносовата помощна масичка в дневната, дело на Жан Паско и креслата на Южен Принц.