Най-романтичната къща: домът на Даниел Стийл

1302

danielЗабравете Джей Кей Роулинг и Стефани Майер. Много преди тях има жена, която създава бестселъри. Става дума за името, синоним на роман – Даниел Стийл. Харесва ли ви или не, книгите на Даниел са се продали в над 580 милиона копия по цял свят. Още през 1989 г. писателката се записва в Световните рекорди на Гинес с това, че една от книгите й прекарва 381 последователни седмици в листата за бестселъри на The New York Times. Вижте още нещо, с което е известна…

звезда
Според Wall Street Journal, Даниел Стийл е известна не само със своите романи, но и с необичайните си жилища. Сред тях са имение в Сан Франциско с 55 стаи, антична библиотека и бална зала, както и огромен апартамент в Париж, изпълнен с препарирани животни. Важно е обаче кое от тези места самата тя нарича свой дом. Имаме отговор и на това. Става дума за къщата от кедър, разположена на плажа в отдалечено кътче на Калифорния. “Това е първата къща, която декорирах както бих искала”, казва писателката за дома си за 6 и половина милиона и площ от 278 кв. м.

развод
Преди 9 години Даниел е на път да се раздели със съпруга си влиятелния финансист Том Пъркинс. Тогава тя решава да изпълни една от мечтите си и да наеме дом на плажа. Година по-късно, писателката купува мечтаната къща. Именно този дом вдъхновява и един от романите на Даниел “Безопасен пристан”, издаден през 2003 г.

правила
Домът с три спални и едва един етаж е предназначена само за релакс. Писателката създава романи в имението в Сан Франциско и организира партита в апартамента в Париж. Чудесно е да можеш така да разпределиш живота си. Жалко, че не всички имаме милиони. Все пак, интересното в интериора е, че няма нито една дизайнерска мебел – всичко е ретро и рустик. Мебелите са закупени от местни разпродажби и донесени от пътуванията на Даниел. Има много декорация, картини и скулптури.

тематично
На табелата на входната врата пише „Coup de Coeur“, буквално “удар на сърцето”. “Вярвам в любовта от пръв поглед, когато става въпрос за къщи…”, казва с неочаквана ирония “кралицата на романа”. Може би логично, сърцата са свързващ елемент в целия интериор. Те присъстват в принтове, картини и възглавнички. На фона на пода от масивен паркет и тавана от боядисано в бяло дърво, се вихрят агресивни цветни акценти. Червено, оранжево, розово и лайм разнообразяват неутралната палитра. “Това е най-незрялото жилище на Даниел”, обобщава дизайнерът Виктория Ленърд, една от най-близките приятелки на писателката.