Изборът на мебели за бар

563

Барът е любимо място да се отпуснем през малкото свободно време, с което разполагаме или да прекараме време с приятели. За да се чувстваме уютно обаче, барът трябва да създава приятна атмосфера. Именно стилният интериорен дизайн определя атмосферата на заведението.

Основните елементи на интериора, които създават атмосферата на всяко заведение са столовете и масите в него. Ето защо техният избор е изключително важен. Преди да пристъпите към покупката на мебелите за вашия бар, е необходимо да определите в какъв стил ще оформите вътрешното пространство. Днес съществува голямо разнообразие от стилове и дизайнерски решения, така че няма да ви е трудно да намерите начин да привлечете повече клиенти.

При избора на стила на вашия бар, можете да се ориентирате към определен исторически период или да дадете предпочитание на някой от модерните интериорни стилове. Независимо на какво ще се спрете, този ваш избор ще бъде изходна точка за по-нататъшното обзавеждане.

Класическият дизайн например ще изисква дървени мебели, изработени обикновено от твърда дървесина (дъб или бук). Този вариант не е евтин, но ще ви спести необходимостта от периодична смяна на мебелите в бъдеще. Ако се спрете на класическия вариант, имайте предвид, че дървените мебели трябва да притежават достатъчна здравина и устойчивост. Струва си да закупите по-скъпи и висококачествени мебели от масивна дървесина, тъй като ще можете да ги използвате по-дълго време и в крайна сметка ще се окажат по-икономични от евтините мебели, които трябва да бъдат сменяни често.

Днес много често срещани са баровете с оформление в стил хай-тек. Обзавеждането в тях обикновено е от хромиран метал, дърво, стъкло, пластика или други материали. Стилът хай-тек позволява голяма свобода при избора и не изисква много средства. Много оригинални могат да бъдат например металните маси със стъклени плотове, въпреки че дори и тук някои залагат на масивната дървесина. Възможно е да предпочетете меката мебел, тъй като предлаганите от нея удобство и комфорт задържат посетителите по-дълго, и защото тя създава специална атмосфера. Все пак ако следвате тенденциите на съвременния дизайн, те определят като най-подходящи мебелите от пластмаса, метал и стъкло.