Изисквания за обзавеждането на кафенета, ресторанти и барове

615

Съществен фактор за създаването на уютна атмосфера в заведенията е правилното подбиране на мебелите за интериора. Мебелите представляват един от най-важните компоненти на интериора. Но освен красиви и удобни, те трябва да бъдат и трайни.

При производството на столове и маси за ресторанти се използват всички мебелни материали. За особено престижни са считани мебелите от буков материал, но се използват и много удобните мебели, изработени от пластмаса, стъкло, алуминий и други метали. Изборът на мебелите зависи от концепцията на заведението.

Ако ви предстои да обзавеждате кафе или бистро, не е необходимо столовете да толкова удобни, както например в един ресторант. За предпочитане е да се спрете на столове с твърда седалка и без подлакътници, като се стараете да намерите такива, които не заемат много място. Идеални за интериора на кафето са мебелите от метал и пластмаса.

Основните изисквания към мебелите за кафене и бар са свързани с практичност и естетичност. За ресторантите обикновено се отдава предпочитание на масите от дърво, които са еднакво красиви, ефектни и впечатляващи, независимо дали са кръгли или квадратни. Имайте предвид, че основните доходи на ресторанта са от оборота на алкохол, така че мебелите трябва да са много удобни, за да задържат посетителите възможно по-дълго време.

В случай, че сте решили да отворите кръчма, най-добре е да потърсите масивни дървени мебели от бук или дъб. Често се използва изкуствения ефект на стареене. Отделете внимание на надеждността на конструкциите. Универсалните маси за кафенета и ресторанти остават тези, изработени от дърво. Те се отличават със своята трайност и функционалност, а освен това са красиви и издържливи.