Как да проектираме кухнята си в ретро дизайн?

579

Отново „старото“ идва на мода, особено в областта на проектирането. Колкото се отнася до обзавеждането, стилът от 50-те години се превръща в тенденция. Тези кухни са топли и гостоприемни, могат да бъдат подходящо място за приятно прекарване на времето и да бъдат в различни цветове.

На първо място изберете цветовете. Имайте предвид, че цветовете, използвани през 50-те години за кухните са ярки и привличащи окото, както например розово и червено, с елементи на черно, бяло и хром. Отделете внимание на избора на настилките. Ако става въпрос за керамични плочки, можете да помислите основният цвят да бъде изпъстрен с черни или бели акценти. Едно по-смело решение би могло да бъде да помислите за полиран алуминий или неръждаема стомана. За подовите настилки използвайте големи черни или бели плочки (или и двете) – ще постигнете забележителен резултат. Но ако това предложение не се съчетава добре с вашия декор, използвайте линолеум в дизайн, който е бил популярен през последното десетилетие.

Когато избирате шкафовете, обърнете внимание, че през 50-те в кухнята те обикновено са били с ярки цветове или в бяло. Дървеният материал, като например дъб и бреза, също бяха много популярни. Желателно е да предпочетете неръждаема стомана или други подобни материали, които можете да намерите в много магазини, а също и онлайн.

Отделете необходимото внимание и време на закупуването на уреди. Можете да изберете вашите хладилници и печки да бъдат в ретро розово, синьо или червено. Но въпреки че те ще изглеждат като от 50-те години, енергийната им ефективност ще е както на всички други уреди, произведени днес.

Кухненските ретро мебели обикновено са изработени от винил и неръждаема стомана или от ковано желязо. Линиите са изчистени и модерни. Какво мислите за една маса за хранене с крака от неръждаема стомана или ковано желязо например? В този случай са подходящи столове с крака от неръждаема стомана или ковано желязо, а облегалките и седалките да са от винил.