Коридорът по правилата на фън шуй

585

В някои къщи и апартаменти още с влизането се озовавате във всекидневната. Но повечето от съвременните жилища имат коридор. Ако коридорът е малък, особено важно е да не го претоварвате с мебели и ненужни вещи. Той трябва да бъде добре осветен и да се поддържа чист, в противен случай енергията чи ще бъде в застой, което създава чувство на апатия и умора.

Не е добър вариант при влизането в жилището човек да се озове в малък коридор, където има издигаща се стълба.За да забавите движението на енергията чи в този случай можете да окачите висулки или музикални камбани, но не и да използвате огледала. Подходящо е да поставите декоративно растение близо до входа.

Коридорът не се явява център на семейния живот, така че в него трябва да се поддържа неутрален баланс – както по отношение на декора, така и на осветлението. В случай, че коридорът е много ярък и ъгловат, смекчете този ефект с пастелни нюанси или намелете светлината. Ако е прекалено тъмен, окачете картини или снимки в правоъгълни и овални рамки. Желателно е зоната около вратата да е добре осветена.

Когато човек влезе в жилището, погледът му трябва да се насочи към трапезарията или към хола, но не към стаите на отделните членове а семейството. Банята също е желателно да не привлича вниманието. Обикновено кухнята заема централно място в живота на семейството и мнозина прекарват по-голямата част от времето си именно в нея.

Ако непосредствено след влизането в жилището се изправите пред стена, постарайте се да не я оставите празна. Празната стена създава дискомфорт, объркване в мисленето или вътрешно напрежение. Поради тази причина е добре на нея да поставите огледало, картини или да я украсите с цветя по избран от вас начин.