Мебелите от пластмаса – евтини и практични

531

Под пластмасови мебели обикновено се подразбират мебели, направени изцяло от пластмаса, които могат да имат различно предназначение. Съществуват изделия, при които се използват различни пластмасови детайли, но самата рамка може да е изработена от метал. В този случай те не влизат в категорията на пластмасовите мебели.

Обикновено когато става въпрос за „пластмасови мебели“, повечето от нас си представяме масите и столовете пред кафенетата, които са в ярки и живи цветове и имат различен дизайн. Мебелите от пластмаса значително се различават по цена и качество от останалите продукти за интериора, които се предлагат на пазара. Те са много удобни и практични, не изискват голямо пространство, лесно се пренасят и поддържането им не изисква усилия. Ето защо мнозина ги използват не само за заведения, но дори и в апартаментите и вилите си, тъй като те издържат на влага, валежи и на слънчева светлина.

Въпреки това не на всички се харесват столовете и масите от пластмаса. Някои ги намират за недостатъчно надеждни и неустойчиви. Така например хората с по-солидна физика не се чувстват сигурни да седят на пластмасов стол и понякога поставят два стола един върху друг. Здравината на пластмасовите мебели зависи от дебелината на профила на рамката. Те се произвеждат чрез отливане, от разтопена маса от различни суровини – полиетилен, полипропилен, поликарбонат и други.

Цените на пластмасовите мебели са различни и зависят от тяхното качество. Разбира се, когато са изработени от пластмаса с подобрени параметри, те се характеризират с по-голяма здравина, надеждност и дълготрайност и цената им е значително по-висока.

Производителите на пластмасови мебели не изработват само столове и маси, но и разнообразни градински пейки, стелажи, шезлонги и уреди за гимнастическите салони. Използваните от тях цветове също са разнообразни, като основните са бяло, черно, тъмно кафяво, тъмнозелено и по-рядко сивосиньо. Можете да намерите мебели от пластмаса, които успешно имитират масива дървесина или такива в скелета на които са използвани метални елементи, което им придава здравина и им позволява да издържат големи тежести.