Мебели за кафене и мебели за ресторант – общи черти и различия

441

Всеки собственик на кафе или ресторант знае, че колкото и да вкусни предлаганите ястия, колкото и да е хубава музиката, колкото и да са красиви и приятелски настроени сервитьорките, посетителите няма да станат негови редовни клиенти, ако интериорът не им е „по душа“.

Ето защо, когато става въпрос за обзавеждането на ресторанта, трябва да се отнесем с нужната сериозност и да си дадем сметка, че мебелите за ресторанта са напълно отделен вид мебели, които значително се отличават от мебелите за дома, т.е. в случая става въпрос за професионално оборудване.

Като правило мебелите за всеки вид заведение трябва да са особено издържливи. Помислете само, че у дома ние се храним поне три пъти на ден, докато ресторантът ще бъде посещаван от стотици посетители (особено по празниците и през почивните дни). А какво да кажем за ядовете, когато у дома се случи да разлеем вино или без да искаме да обърнем пепелника? В реда на нещата е в ресторанта това да се случва дори по няколко пъти на ден, така че, подгответе се.

Въпреки всичко, което се случва, никой собственик на заведение няма да иска да сменя столовете и масите на всеки два-три месеца. Поради тази причина е необходимо да изберете не само красиви и изискани мебели, но такива, които да гарантират дългосрочно използване.

Мебелите в баровете и кафенетата трябва да са съобразени с факта, че тези заведения се посещават основно за чашка кафе или някакъв алкохол, както и за прекарване на кратко време с познати. Това позволява по-голяма свобода при избора на мебели. Най-често се използват пластмасови столове и маси, когато те са на открито, докато вътрешния интериор обикновено залага на мебелите от стъкло, метал и различни изкуствени покрития.