Мебели за спортни клубове

533

Спортният клуб е едно много широко понятие, както всъщност и самия спорт. В спортните клубове може да се играе не само футбол и тенис, но и билярд, боулинг, спортен покер и т.н. Поради тази причина мебелите за спортните клубове са много разнообразни по вид и по предназначение. Те се характеризират със здравина и надеждност, но имат и свой собствен стил.

Спортните клубове могат да разполагат с фитнес зала, зала за карате и джудо, за занимания по спортна гимнастика, волейбол и т.н. В повечето спортни клубове има възможност спортистите да вземат душ след тренировка и разполагат с възможност да се преобличат в специално предназначени за целта съблекални. Шкафчетата, разположени в съблекалните, обикновено са направени от метал и са със заключващ се механизъм. Те трябва да са с добра вместимост и да са удобни за използване. Обикновено са разделени на няколко нива и в тях има закачалки, което дава възможност дрехите, обувките и чантата например, да се поставят отделно. Най-често в съблекалните има пейки, но е възможно да се използват и пластмасови столове.

Различните зони на спортния клуб могат да бъдат в различни стилове. Съществуващите в спортния клуб зали се обзавеждат строго специализирано в зависимост от тяхното предназначение. И ако за отделните зали и масажните кабинети има специфични изисквания, в зоната на отдих може да се даде голяма свобода на въображението. В реда на нещата е спортният клуб да разполага и с бар, където след тренировка спортистите да могат да се отпуснат, да общуват, да гледат заедно спортни събития… Това предполага барът да е обзаведен с удобни дивани и столове, подходящи маси, етажерки за книги и списания, учебни помагала, компютър и други. Често в модерните спортни клубове мебелите се изработват по поръчка с цел да се създаде уникална атмосфера.