Естественият лукс

1168

jasbaСебеотрицанието е добродетел, която модерният човек не познава, защото е прекалено зает да се наслаждава на изобилие от “екстри” и на милиони задоволени прищявки. От друга страна обаче то е и качество, малко експлоатирано в рекламните кампании на фирмите, защото нематериалното не продава. Златна възможност за Jasba да промотира серията си Natural Glamour по тотално нов и неизтъркан начин! “Човешкият порив за естествените основни неща не е просто тенденция. В днешния свят на технологии и комплексност съществува голямо търсене на баланс,” коментират от фирмата и веднага отговарят на въпросното търсене с колекция плочки за баня, които демонстрират съвместимостта между естественото и луксозното.

индивидуален баланс
Natural Glamour е лишена от прекалена екстравагантност и дава възможност за индивидуализиране на баланаса между блясък и “естествена” визия. С други думи, себеотрицанието никога не е било по-сладко, защото сега идва с няколко лъжички лукс, поднесени от дизайнерите на серията, Köhler + Wilms. Екстрите идват и във формата на функционалност – колекцията съчетава японска технология с италиански дизайн. Плочите отблъскват мазнини, мръсни петна и плесен, неутрализират миризмите.Покритието им е със съдържание на титаниев диоксид, който създава защитен филм, възпрепятстващ варовитата вода да се задържа върху тях. Технологията на JASBA използва седем вида глина, полага осем слоя глазури за стенните плочи и мозайки и девет – за подовите.

алтернативно
вдъхновени от природата са и плочките от сериите Bond, Reptile и Crocodile на Canakkale Seramik и Kalebodur, които обаче използват релефа на мотивите, за да пресъздадат търсения ефект. Триизмерна технология на производство дава възможност за създаването на разнообразни варианти и комбинации на редене и визуализиране. Колекциите усилват ефекта на светлината с опцията „tone-on-tone” променливи цветове за искрящ и бляскав ефект на светлините и сенките.