Модерен дизайн на банята с помощта на мебели и аксесоари

1815

На пазара днес лесно можете да намерите голямо разнообразие от форми и размери на продукти за баня. Важното е да се разпределят така мебелите, че да се отвори толкова свободно пространство, колкото е възможно.

Компактните мебели в светли тонове, перфектно отразяват светлината и красиво се съчетава с белоснежната сантехника.

Много хора забравят за пространството над вратата. То може да се използва като се постави декоративен рафт и да го използвате за козметични продукти или предмети от бита, като почистващи препарати, прахове, тоалетна хартия, гъби и други неща.

Ако банята е свързана с тоалетната, то тогава е много важно за създаване на граници чрез използването на плочки за баня с различни цветове, някаква преградка или окачен таван на няколко нива. Ще помогне зонирането на помещението с помощта на различни мебели.

За да увеличите пространството, по-добре използвайте душ-кабина тя ще заема по-малко място, отколкото вана.

Осветлението в модерният дизайн на банята

Необходимо е грамотно да се отнесете към въпроса за осветлението. Колкото по-малка е банята с толкова повече осветление тя трябва да разполага. Това ще я направи по-просторна.Доколкото е възможно осветлението не трябва да се отразява в огледалото.

Голям плюс би била възможността осветлението да се регулира, като през нощта, можете да си създаде атмосфера на спокойствие, чрез намаляване на светлината за да се отпуснете и вземете вана.

Модерният дизайн на банята и огледалото

Модерният дизайн на банята може да се допълни и с огледала. Те могат да украсяват както една част от стената така и една цяла стена. Можете да изберете най-красива възможна рамка с необичайна модерна декорация.  Огледалата могат да бъдат вградени дори в тавана или да си направите огледало с вградени неонови светлини.

Ако има прозорец в банята, огледалото е по-добре да се постави срещу него така ще добавите допълнително визуално пространство на вашата баня.