Няколко идеи за малка баня

2543

casadifferente.eu 1Когато стане въпрос за обзавеждане на баня, много хора имат големи идеи и мечти. Само че, ако разполагате с малко помещение, то много от идеите ви ще отпаднат. Ще ви представим няколко простички идеи, с които ще направите малката баня едно приятно място за почивка и отпускане.

Първото нещо е да зададете подходящ тон. Препоръчват се светли и топли цветове.  Ако не искате да е изцяло бяло, можете да заложите на бананово, бледорозово, синьо или друг светъл цвят, но задължително се придържайте към светлите нюанси.  Идеята да използвате няколко тонове също не е лоша. Можете да прибавите и тъмен, но той трябва да бъде само за акцент. Например, стени и мивка в бяло, а шкафчетата във венге.

Вече сте избрали цветовете на помещението. Сега е време да отделите и внимание на мебелите. Можете да комбинирате мивката и шкафчетата под нея. В други случаи е най-удобно шкафът да заема цял ъгъл. Тоалетната чиния може да се постави под плота умивалника или до душа.  Свободното място заемете с лавици, където да поставяте хавлиите и различните видове принадлежности.

За огледало заложете на големите варианти. Те създават илюзията за по-голямо пространство.  Осветлението може да е LED като по този начин ще заемете свободното пространство, без обаче да изглежда претрупано.

Може да имате малка баня, но това далеч не означава, че сте ограничени във вариантите си за малката баня.  Можете да я обзаведете както намерите за добре. Дори и тесните пространства могат да изглеждат модерни и шик.  Проектирайте малката си баня, като помещение с много възможности.

Източник: https://vsichko-za-baniata.com