Мебелите Diesel и Moroso идват в България

1267

diesel-morosoЗащо колаборациите в света на дизайна са толкова шумни, дръзки и драматични? Защо всичко е така сложно, когато може да е съвсем елементарно? Много просто – защото всички искат да са от “висшата мода”, вместо да погледнат реалността очи в очи и да си признаят: аз правя мебели, за мен мнението на хората е от значение, ТРЯБВА да им се харесам. Именно това направи италианската компания Moroso. Вместо да се удави в тафта и суета, тя прегърна денима на Diesel… или по-скоро той обгърна нейните мебели. Тук не става дума за тапицерия от дънков плат, а за висш пилотаж в обмена на идеи. Всяка от компаниите дава по нещо от себе си – Moroso добавя доза италиански стил към младежката и американска модерност на Diesel. “Най-хубавото в тази колекция е това, че тя е алтернативна, различна”, обобщава Патриция Морозо. Позволявам си да се съглася.

как?

“Работихме с криейтив екипа на Diesel и неговия директор Вилберт Дас. Заедно визуализирахме двете лица на съвременните тенденции. Едното е агресивната и енигматична естетика на ъндърграунда, а другото е светло, с по-меки форми и вдъхновение от природата”, разказва Патриция Морозо.

rock!

Музата за серията Rock е музиката – изобилстват принтове и препратки към нещата, типични за рок звездите – от егоцентризма до DJ пулта. Тоновете са от мастилено синьо до черно, а водещият материал е стъклото. Към Rock спадат масите Xraydio 2 Disc, Xraydio 1 Razza, параванът, Xraydio 3 Natura Morta, бар столчетата Bar Stud, покрити с кожа, огледалото Ego Stud. Звездата е шкафът Flightcase, инспириран от сандъците, в които музикантите пренасят оборудването си за турне.

camp…
“Кротката” серия мебели е Camp. Тя включва лекия, подобен на облак диван Nebula Nine и креслото Cumulus, както и широка гама продукти от ръчно рисувано дърво и основа от стомана. Сред тях са столове с различни размери, кръгла и квадратна маса, обединени под името Overdyned.