Нова мебелна колекция от Esprit 2011

1138

Esprit 2011Новите мебелни колекции Selected Nature и Modern Poetry на Esprit задават маршрут за бягство от ежедневната лудница на големия град. Моят дом е моето убежище. Меката мебел на модния гигант търси хармонията в земните тонове, изчистения дизайн и живата текстура. Изтощени от непрекъснатото препускане между точка А и точка Б се връщаме у дома, за да презаредим батериите, а след няколко часа отново ще ни погълне делникът. За повече релакс в едно съвременно жилище вижте:

до Земята и обратно

Дизайнът на въртящия се стол Cup [Modern Poetry] свидетелства за това, което сай-фай маниаците отдавна знаят: не сме сами във вселената. Футуристичната му визия обаче въздейства изключително доверително с изказ, който неминуемо ще ни върне и към култовото ретро от 60-те. Като у дома си. Така ще се почувстват удобно разположилите се в Cup земляни. Столът се предлага в два размера: S и L.

пейзажът се мени

Landscape [Modern Poetry] е идеален за тези, които не изключват комбинативното си мислене след работно време. Диванът е своебразен connection flight – от един мек ъгъл  за сядане пътувате към един мек ъгъл за лягане.. Все пак лаундж тактиката трябва да се променя светкавично. Строгият изчистен дизайн и „невидимите“ крачета  олекотяват иначе масивната мебел, към която може да добавите и табуретка.

SHIFT или разликата между модно и модерно

Диван по учебник. Кубичната форма на корпуса, металните цилиндри крачета и копчетата отстрани правят SHIFT класически пример от съвременения дизайн на меки мебели. Точно за това тук няма излишни екстри, излишни мимолетни заврънкулки. SHIFT ни напомня: модно е това, което е актуално, а модерно – това, което никога няма да престане да бъде такова. В семейство SHIFT [Selected Nature]  влизат допълнителен подлакътник и мултифункционално кресло.