Съвети за избор на качествена мека мебел

1750

Няколко са основните неща, които реално трябва да вземете предвид, в момента, в който прецените, че имате необходимост и нужда да се сдобиете с нова мека мебел и в частност холна гарнитура за вашият дом. На първо място, предварително трябва да определите ценови диапазон за бъдещата придобивка. Разумно е да си поставите горна граница адекватна на вашето финансово положение. От тук нататък следва съществената част, а именно да си изберете подходящ модел, който да отговаря на интериорният дизайн и разпределението на останалото обзавеждане в хола. Какво ще изберете е индивидуално решение, но задължително може и трябва да се съобразите с цветовете, които присъстват в дома ви, с размерите на предвиденото пространство и с крайната визия, която желаете да постигнете.

Дали избраната мека мебел ще бъде по-обемна или по-малка, зависи преди всичко от подредбата и размера на помещението. Следва да изберете вида на тапицерията. Обикновено крайната цена на продукта показва много добре колко качествена и дълготрайна тапицерия е използвана. Колкото по-скъпа е холната гарнитура, толкова по-качествен е плата, с който е облечена. Например, ако гарнитурата е изработена от изкуствена кожа, то цената и ще бъде много ниска, тъй като този материал спада към най-евтината категория. Оптималният вариант е да се комбинира плат от ниска категория с плат от висока. Например, седалките и облегалките да са изработени от качествен и устойчив плат, а всичко останало от изкуствена кожа.

С подобен избор можете да бъдете абсолютно сигурни, че сте се спрели качествена мека мебел. Остава да решите дали искате допълнителни екстри, като разтегателен механизъм, възможност за сваляне за почистване и пране на тапицерията, или визуално трансформиране на отделните части. Вашия дом никога няма да бъда удобно място без холова гарнитура, а дивана е специално предназначен преди всичко за почивка и релаксация. Ето защо е толкова трудно да изберем идеалния.

Традиционните представи за мека мебел са комбинация от диван и фотьойли. Въпреки това те се продават и като отделни самостоятелни елементи. С други думи не се налага реално да купувате два фотьойла например, когато искате двоен диван и обратното. Ако сте планирали да си вземете само един разтегателен диван, можете да го направите винаги и по всяко време. Единствения недостатък, когато обзавеждате хола или дневната си с нова тапицирана мебелировка е, че трябва задължително да се съобразите с наличните рафтове, шкафове, маса, килим и дори завеси, за да не се налага да правите цялостна реконструкция на дома си. Факт е, че човек може да се чувства комфортно само, ако интериора в дома му отразява неговия вкус, а обзавеждането отговаря на предпочитанията и нуждите му.