Семплия дизайн като удобство – Ray на Антонио Читерио

1236

ray_bb_italiaИмето на Антонио Читерио се свързва със семпъл дизайн, прави линии и явен стремеж към оптимална функционалност. Особено при диваните. Някои може би биха го определили като откровено скучен, но ще сбъркат. В останалите си продукти той влага повече фриволност, но Читерио безмълвно признава ролята на този тип мебели на център на дневната зона. В този смисъл той залага на функция, по-непретенциозна визия, разнообразие от разпределение на модулите и качествени материали.

комфорт в два размера

Модулната система Ray е сред новите предложения на B&B Italia, които видяхме тази година на изложението в Милано. Освен централен модул, тя включва и лежанка и отоманки. Фокусът е върху удобството, заради което всички елементи са с двойна дълбочина за оптимален релакс. Освен това моделът се предлага и в XL версия.

детайли

Основният дизайн елемент на Ray е специфичната тапицерия, изпълнена в традиционен за одеяла шев. Крачетата са U-образни от полиран алуминий, които, както и многобройните възглавници, придават на Ray вид на нисък диван.