Каква е разликата между готовата кухня и кухнята по поръчка?

805

кухни по поръчка в БургасЛикс Мебел ООД е фирма с дългогодишен опит в сферата на проектирането и изработката на кухни по поръчка в Бургас. Кухнята изработена по проект е едно от най- добрите решения за вашия дом, защото е проектирана спрямо наличното пространство, взети са точни размери, и е вложена  прецизност във всеки детайл.

Кухнята по поръчка ни дава толкова много предимства. Първо имаме възможността да си изберем материала и обкова. Това разбира се прави спрямо бюджетните ни средства. Най- използваните материали за изработка на кухня са ПДЧ и МДФ. Разликата между двата материала е голяма, както във външен вид и свойства, така и ценово. Доста красиви и бюджетни кухни се произвеждат от ПДЧ. Предпочитан материал е защото поддръжката е лесна, цветовите варианти са многобройни, а плоскостите могат да бъдат с меламиново покритие или с естествен фурнир- отново предлагащи разнообразни и интересни решения.

Другият особено модерен и отличаващ се с висока здравина материал е МДФ. Неговите свойства на голяма еластичност и якост на огъване, както и висока плътност, водоустойчивост и термоустойчиви характеристики превръщат МДФ-а в предпочитан материал и достоен заместител на масивната дървесина. Кухните от МДФ притежават елегантна, изтънчена визия със съвременен облик и множество положителни характеристики.

След като сте направили своя избор по отношения на материала и цветовете е добре във фаза на идеен проект да решите и какви електроуреди ще бъдат използвани за вашата кухня. Новата визия на кухнята е добре да бъде съчетана и с нови електроуреди- за ваше удобство и естетика, те да са вградени. За правилното разположение на електроуредите проектанта, а и вие, като домакини на вашата бъдеща кухня, трябва да се съобразите с изискванията за работният триъгълник в кухнята.

Планировката е от значение, за да се осигури оптималното използване на наличното пространство. Работният триъгълник е пространството, което се образува между печката, мивката и хладилника. Прието е страните на този триъгълник, който се образува между електроуредите да е в порядъка на 3 до 6 метра.

Дълбочината на шкафовете е около 60 см. Ширината на шкафовете и обкова се определят от няколко неща- за какво ще бъде предназначен всеки шкаф, удобната височина на работният плот, височината на горните шкафове, изискване за начин ан отваряне и т.н. Този избор се прави на фаза работен проект, след вземане на точни размери  на помещението и уточняване на всички детайли около кухненските елементи.

Ние направихме много семейства щастливи! Ние реализирахме множество проекти. Нашата работа и успех се градят на  вашето удовлетворение от постигнатото!

Кухнята казват била сърцето на дома! Семейството е най- важно, и то е най- сплотено около трапезата! Качеството на храната и удобството на домакинята по време на приготвянето са също важни съставки.

Затова и ние от Ликс Мебел ценим вашето доверие към нас, и се стараем чрез всеки детайл от вашия проект,  да създадем красота и функционалност в едно, които да са в синхрон с вашите виждания и вкус!