Tetrix: модулната кухня на Scavolini

1224

scavoliniНа специалното изложение Eurocucina 2010 в Милано, италианската компания Scavolini представи едно от най-интересните предложения за кухнята. Цветна или черно-бяла, но винаги с интересна форма, модулната кухня Tetrix е по дизайн на Майкъл Янг.

идея и дизайн
“Исках да създам една нова естетика за кухнята, която не зависи пряко от наличното пространство. Исках да си играя с елементите и да открия всички възможни комбинации”, разказва дизайнерът. Tetrix е изградена от правоъгълни модули с размер 36×60 см. Името й е вдъхновено от популярната игра Тетрис и най-точно описва целта й – да подреди елементите на идеалната кухня, независимо с колко място разполагате. Сред сполучливите дизайнерски решения са скритите дръжки, вградени в горната или странична част на шкафа, както и моторизираната push-pull система.

цветове и материали
Основната версия е в алуминиево сиво, но се предлага с плот от Naturalia (дървени фибри) и много цветове термоустойчив ламинат. Може да поръчате маси и столове, които идеално да допълнят визията на новата ви кухня. Това, което прави Tetrix уникална е конструкцията на нейните панели. Изработени от няколко пласта прозрачно или матирано заздравено стъкло, те се закрепят едни за други от фини алуминиеви профили. Тяхната конструкция позволява да си създадете уникална цветна кухня с преливащи се цветове.

модули
Tetrix може да е висока 200 или 236 см. Елементите, които се монтират на стена са с височина 36 или 73 см и могат да се закрепят заедно до височина от 109 см. Кухнята има вариант тип остров, както и ъглов.