Geze отнесе Red Dot 2009 за Vetroslide

1095

vetroslideОт известно време живеем и работим с претенцията, че ви даваме най-добрите предложения за преградните стени, които се предлагат на българския пазар. Какво пропускаме обаче?!? Една компания – Geze. И какво още? Изцяло стъклената й система за плъзгащи врати Vetroslide, наградена със световно известния приз за продуктов дизайн Red Dot. Поправяме пропуска моментално…

red dot
Изключителният и иновативен дизайн на новата изцяло стъклена система за плъзгащи врати Vetroslide на Geze се доказа на един от най-силните международни конкурси за дизайн. Експертната комисия отличи Vetroslide със знака Red Dot за най-високо качество на дизайна в категория Архитектура и Интериорен Дизайн, дисциплина Продуктов Дизайн. Международната експертна комисия, съставена от световно известни специалисти по
продуктов дизайн под ръководството на проф. д-р Петер Цек (директор на Центъра по Дизайн в провинция Северен Рейн-Вестфалия, Германия), оцени състезаващите се продукти по критерии като степен на иновация, функционалност, ергономичност, устойчивост, екологична съвместимост, качество на визията, както и като носители на символична и емоционална стойност. В конкурса тази година участваха общо 11 000 продукта от 60 държави.

стъклен меч
С новата си система за изцяло стъклени плъзгащи врати Vetroslide, Geze се цели във
върха на плъзгащите се системи за стъкло. И право в десетката. Традиционните релси от неръждаема стомана са заменени с иновативен „стъклен меч” на точково окачване, който е в основата на уникалния дизайн и максималната прозрачност на продукта. Функционалността и естетичността на Vetroslide отварят почти безгранични възможности за приложение както в частни домове, така и като компонент от интериорния дизайн на офисни сгради, хотели, изложбени помещения, приемни и прочее. Крилото се плъзга леко върху две точково окачени ролкови колички, а движението му е стабилизирано от подовия водач. Окачените на сачмени лагери ролери са произведени от изключително издържлива пластмаса, за да се осигури почти безшумното и дългосрочно използване на вратата. Видимите компоненти на системата са ограничени до минимум. Всички фитинги на изцяло стъклената система могат да бъдат монтирани предварително бързо и лесно. Vetroslide може да се използва с крила до 80 кг. от закалено или ламинирано (триплекс) стъкло.

Според експерта по дизайн проф. д-р Петер Цек, инициатор на наградата за дизайн Red Dot, „успешните продукти се различават от по-малко успешните по това, че могат да докажат достойнствата си в реални условия”. Явно Vetroslide отговаря на това. Тя беше представена за първи път през януари миналата година на изложението BAU 2009 в Мюнхен, Германия – водещото изложение на Европа за архитектура, материали и системи.