Карим Рашид: Чакра след чакра, чакра след чакра…

1241

chakraСлед като темата за най-добрите офис столове ни тресе здраво повече от седмица и не спираме да ви показваме най-доброто от българската действителност, време е да насочим малко поглед и зад океана. Там откриваме как индийското познание за чакрите е основата, на която “пластмасовият” принц Карим Рашид стъпва уверено, за да създаде концепция си за нов офис стол – The Chacra Сhair. Прави го в сътрудничество с Raynor Group.

източна философия
Според индийската мъдрост, всяко човешко тяло има седем базисни чакри, които отговарят за притока на енергия в него. Респективно, толкова са и отделните части, на които се е спрял Карим, раздробявайки ергономичната облегалка на “чудото”. Очевидно, идеята на Рашид за стола, е да въздейства върху тези чакри. Хитро, но дали наистина го прави? Не може да ви кажем все още. От снимките стават ясни седем неща – къде са чакрите. Познанията ни по анатомия ги сведоха до – тила, двете рамене, зоните над бъбреците и задните части на бедрата. Звучи малко касапски, знам.

сърф на доброволни начала
Въпреки че от студиото на Рашид не можаха да ни снабдят с кой знае колко информация за стола, ние се заехме със задачата да поровим сами из мрежата, кога The Chacra Сhair ще бъде на пазара. Признаваме си, че ни стана много ясно, но това, което може да се каже със сигурност отсега (гледайки снимките) е, че той ще бъде наличен в почти всички цветове от познатата палитра. Да, ще има и розови естествено, не треперете истерично. Колко типично, Карим.