Офис кинетика – Setu от Workspace

1287

setuНадявам се, че ще ви е интересно. Това по мое скромно мнение, е един от най-уникалните офис столове в света за момента. От всички архитекти, където е представен, засега се приема повече от топло. Ето и подробностите, за да не звучи повърхностно и преувеличено…

създаден за днешния ден
Setu продуктова линия е създадена за начина, по който работим и живеем днес. Проектирани от берлинското Студио 7.5, седящата група на Setu поставя нови стандарти за простота, адаптивност и комфорт при многофункционалното седене. Семейството на Setu има решения за оперативна работа, работа в екип, места за срещи, места за релакс и кафе.

гръбнак
В основата на Setu стои концепцията Kinematic Spine – комбинация от два пропипропилен материали, прецизно проектирани да осигуряват постоянен комфорт на седене. Подкрепата на Setu е пълна по време на седене, когато гръбнакът ни е превит и уязвим, дори в моментите, в които се движим на стола. За това помага и специалната еластична материя Lyris, която се адаптира към всяко разтягане, като осигурява равномерно разпределение на тежестта и температурен комфорт. Здравата и некорозивна H-Alloy алуминиева основа на стола, не изисква нужда от допълнително покритие, което от своя страна намалява вредните токсини и нуждата от прилагане на допълнителен труд по реализацията на офис стола.

93%, 12 ?!?!?!?!?!?!?!?
И този стол отговаря на високите екологични стандарти на компанията Херман Милър, представлявана в България от набиращата все по-голяма скорост и предлагаща в “портфолиото” си напълно неортодоксални за пазара ни продукти Workspace. Столовете Setu са сертифицирани по най-високите екологични класификации и са 93% рециклируеми. От друга страна пък, самият стол е направен на 44% от рециклирани материали. А гаранцията? Ще я напиша с думи, с цифри изглежда помитащо – дванадесет години, ха!