Стена за коридори R2 от Bene: давай, бъди участник!

1144

r2Нека направим вътрешната организация на фирмата такава, че да бъде прозрачна и видима за всички “замесени” в служебните дела, чийто ден преминава в офиса! Да бъдеш участник в събитията днес е един от централните принципи за мотивацията на служителите, а това се постига толкова просто – с гъвкави стъклени пространствени разделители. За всеки един човек е потребно да усеща “ритъма” на компанията и да може да хвърля по едно око на събитията случващи се “вътре” по всяко едно време. А когато пък му дойде в повече – плъзга вратата, пуска радиото и остава сам със себе си и размислите си…

за r2
Логичният избор как да направим офис-средата максималко комфортна и открита, беше да се обърнем към специалистите на тема “офис” от Bene. Отговорът от тяхна страна не само не закъсня, но дойде и с конкретен модел – R2, който представлява двупластова пространствена система за създаване и оформяне на модерни и гъвкави офис решения. R2 отговоря на изискванията на офиса, такъв, какъвто го познаваме днес. Първо, като стена за коридори, системата внася прозрачност и пропуска обилно дневната светлина в централните зони. И второ, като офис-стена образува акустично и визуално-изолирани зони за отделните кабинети. Какво повече е необходимо, питаме?

гъвкавост
Гъвкавият дизайн на R2 се изразява в комбинацията от прозрачни и непрозрачните части на преградните стени. Тук не може да не отчетем и богатата възможност за избор сред различни видове стъкло, материали и повърхности като меламин, фурнири или текстил в целия спектър на компанията. Благодарение на широчините на елементите, респективно плоскостите до 2,40 м., може да се намали броят на вертикалните трегери. При текстилни плоскости максималната широчина е 2 м., заради ограничената широчина на парчетата плат.

конструкция
Плюс за гъвкавостта на R2 допринася и конструкцията му. Сега следват малко по-сложни думи, но не може без тях – при скелетната конструкция с разделени и нивелирани вертикални елементи плоскостите се окачват. По този начин стената става обръщаема и може да бъде преустроявана и без допълнителни детайли. Конструкцията на вертикалните елементи предлага допълнителна стабилност и позволява оптимална организация на работното място, благодарение на окачването на шкафове, рафтове и аксесоари. Като офис стена, R2 може да бъде оформяна и организирана по различен начин от двете страни. Тук единствено прозрачните елементи задават растера.

едни гърди напред
Предимствата на R2 като офис стената и стената за коридори идват от нейната гъвкавост и възможностите за комбиниране с всички пространствени системи на Bene и цялото продуктово портфолио на компанията. Което си е повече от перфектно – този принцип на конструктора позволява индивидуални решения за конкретния клиент. Чухте ли, конкретния клиент? Май става дума за вас.