Какво се случва в спалнята?

1142

caracallaКогато става дума за спалнята, ние спим, дизайнът – не. Но да оставим настрана лозунгите. По-добре да се вгледаме в разнообразните предложения на големите компании. Между другото – италианците все още го правят по-добре, поне що се отнася до дизайна на спални.

екстравагантност
Какво е това, което се носи във въздуха? Вашата спалня, разбира се! Не един дизайнер заложи на нестандартната макар и вече не толкова уникална идея да постави леглото на по-високо ниво и то буквално. Дали използва “скрити” крачета, или платформи, важен е ефектът. Все пак и вие трябва да не падате по-долу от вашата спалня… Ако имате нужда от илюстрация – леглото Giotto от Bonaldo е идеален пример. Предлага се в 4 размера: 154×205 см, 160×200 см, 180×200 см и 194×205 см. Дизайнер е Джино Кароло и можете да го откриете в Casa Design.

кожено=секси
Може би ще разгневим любителите на природата с това обобщение, но пак е секси да си в кожа! Естествената материя се завърна не само на модните дефилета, а навлезе и в най-интимното ни пространство – спалнята… В кожа е “облечено” и едно от предложенията на Zanotta – леглото Caracalla. Размерите му са 103x208x29 см. Можете да го откриете в Marticom.

текстилни акценти
Това ще зарадва противниците на тапицериите от естествена кожа! Една от най-интересните тенденции тази година е добавянето на плат в най-различните му превъплъщения. Облицовка или ефектен акцент, текстилът безспорно е сред фаворитите. Той доминира над цялата колекция на Паола Навоне за Gervasoni. Леглото Sweet е облицовано с мека тапицерия, а покритието от текстил се сменя и пере. Размерите му са 249x174x65 см. Можете да го откриете в Nido.

на колелца
Стремежът към чести промени в интериора стана типичен за модерните хора. Като отговор на това дизайнерите добавиха колелца към леглата, с които свободно да се движат из стаята… Как ще използвате максимално това ново свойство, решавайте сами! В тази категория лидер е леглото от Travel Studio на Ligne Roset. Размерите му са 88x187x9 см. Дизайнът е на Патрик Паньон и Клод Пелетр. Ще го откриете в магазините на Helix Design.

пищност или минимализъм
Тези две тенденции все още се борят за надмощие в света на спалните. Ако сте фенове на минимализма, препоръчваме ви да посетите магазините на Gamma Design и да потърсите леглото Lipla на Жан-Мари Масо. Ако искате готически лукс – представителите на Ipe Cavalli у нас – Stol, ще се погрижат за вас. В магазините ще намерите леглото Magnolia, по дизайн на Алесандро Ла Спада и Самюеле Мадза, което идеално въшлъщава идеята за лукса и класиката.