Мебели за хотели

489

Днес хотелиерският бизнес е много популярен. В тази област, които работят десетки компании и всяка от тях се стреми да заеме водеща позиция в сектора. Основният параметър, който трябва да бъде постигнат в подобна ситуация е удовлетворението на всички гости, които обезателно трябва да останат доволни и да се върнат във вашия хотел.

В допълнение към предоставянето на широка гама висококачествени услуги, необходимо е да имате индивидуален подход към всеки клиент, както и да създадете модерно обзавеждане на хотела. Подходящите мебели могат да създадат положителна атмосфера в хотела, който да осигури приятен и комфортен престой на посетителите.

Съществуват няколко разновидности на хотелското обзавеждане, които заслужават специално внимание. Първата категория включва леглата. Всеки гост, независимо от целта, поради която посещава даден град (във връзка с бизнеса, като турист и т.н.), се нуждае добър нощен сън. Поради това леглото за хотелски комплекси трябва да е качествено и да е с размери поне 190 сантиметра или 2 метра. В този случай всеки клиент ще бъдат удовлетворен от чудесната почивка в хотела.

Във всички хотелски стаи има маси, които са различни разновидности – маса за хранене, нощни шкафчета, тоалетка, бюро и т.н. Във всеки от тези случаи, трябва да изберете един траен, дълговечен и устойчив вариант, който може да издържа на различни натоварвания и механични въздействия (драскотини, удар и т.н.). Имайте предвид, че по плотовете често се разливат сокове, чай, кафе, алкохолни напитки и попадат незагасени цигари.

От голямо значение е изгледът на помещенията. Обърнете внимание на аксесоарите, като имате предвид, че пантите, дръжките на вратите и прозорците, както и всички останали елементи трябва да бъдат стабилни и надеждни. Много популярна при декорирането на хотелите е меката мебел, тъй като успешно съчетава параметрите на комфорт и практичност. Тапицерията трябва да е трайна и с високо качество, както и да е лесна за почистване.

Основните критерии, на които трябва да отговаря цялостното хотелско обзавеждане са издръжливост, сила, пожарна безопасност, екологична безопасност и естетичност. Колкото се отнася до последния фактор, интериорът в хотелите (стаите, на рецепцията, в залите или бара), трябва да бъдат стилни и да се вписват в цялостната форма и насоката на проекта. Целите са в хотела да се създаде комфорт за всички гости, така че клиентите да желаят да се върнат отново и отново, да бъдат използвани оптимално всички стаи и останалите части на хотела, както и мебелите да са с високо качество, така че да функционират дълготрайно и безаварийно.