Основни концепции на модерния интериор

552

Дизайнът представлява художествена идея, получила материално въплъщение. При създаването на интериорните решения работният материал на дизайнера са мебелите, архитектурните възможности, пространството, цветовете, осветлението и много други. Всеки дизайнер има свой стил, но разполага и с някои „шаблонни“ решения. Както при планирането, така и по време на изпълнението, е необходимо да се обърне особено внимание на детайлите. Въпреки многото казано и написано, никъде няма да намерите как точно да обзаведете оригинално, хармонично и удобно вашето жилище, защото това е строго индивидуално, а и постоянно се раждат нови идеи.

Създаването на дизайна на интериора е изключително индивидуална работа, отнасяща се до решаващи за вашето жилище въпроси – избор и разположение на мебелите, материали, цветова гама и т.н. Стилът обикновено е съобразен с характера и начина на живот на собствениците на дома и дизайнът трябва да говори сам за себе си. Недопустимо е той да бъде статичен и скучен. Препоръчително е предварително да си създадете образ за това, как искате да изглежда вашето жилище и да се опитате да го поставите в помещението без да го променяте.

На първо място трябва да сте наясно дали искате да си създадете приятно топло и уютно пространство или ще се ориентирате към студеното, метално и футуристично обзавеждане. Помислете за елементите, които възнамерявате да включите и не забравяйте да се запознаете с водещите тенденции в обзавеждането, откъдето ще почерпите полезни идеи. Модерният интериорен дизайн ще ви предложи много и ще ви помогне да изразите себе си, да индивидуализирате вашия дом. Каквото и да решите, използвайте правилно пространството и избягвайте натрупването. Бъдете разумни с избора и съчетаването на цветовете и никога не забравяйте, че колкото по-просто е, толкова е по-добре.