Мултифункционалните мебели

559

Всички сме наясно с ползите от мултифункционалните уреди в живота. Опцията едно нещо да бъде ползвано за няколко нужди спестява и време и средства, а в много случаи и пространство.

Такива ползи имаме най-вече от мултифункционалните мебели, особено ако обитаваме едно тясно жилище. Не всеки може да си позволи просторен апартамент или друг недвижим имот, в който да живее и задоволявайки се с малката обитаема площ не можем да си позволим да се лишим от повечето жизненоважни елементи на интериора.

В една боксониера или студио, обитавани от двама души на практика трябва да се вместят най-необходимите за живеене мебели, като легло и гардероб или поне удобен дрешник. Такива модели мултифункционални мебели предлагат повечето престижни мебелни къщи, като специално за техните нужди, такива мебели могат да се изработят и по поръчка. Едни от най-често ползваните мебели с двойно и тройно приложение са сгъваемите легла, които могат да бъдат, както част от дивани, разположени в единствената стая, така и тип гардероби, които се прибират към стената сутрин и  освобождават, необходимата за други цели площ. Тези легла-гардероби често имат пригоден шкаф или чекмедже за дрехи или спално бельо, което ги прави изключително практични и ценни за едно наистина малко жилище.

Много от нас са виждали  елегантни тоалетки  или  стенни огледала, които могат, чрез специален механизъм да се откачат от стената и да се превърнат в дъска за гладене или дори кухненски плот, което също създава изключително удобство.

Това са само една нищожна част от предлаганите на пазара мултифункционални мебели, но тези, на които са необходими ги познават в детайли и ползват ежедневно с благодарност към производителите с практично мислене.