Георги Гълъбов, G&G Construct: за модулните стени е нужно да имате само под и таван

1299

pregradniG&G Construct e бг компания от Враца, сред чиито основни дейности още от самото й начало фигурира: качествен монтаж на модулни преградни стени. Така. Това беше и поводът да потърсим за интервю управителят й Георги Гълъбов. Даваме му думата точно сега.

Какви са най-големите предимства на стъклените офис преградни стени?
На първо място – хубава визия, лесни за монтаж и демонтаж, взаимозаменяемост на отделните модули, създават обем и уют в помещенията, избягват се досадните и мръсни зидаро-мазачески дейности. Mодулните преградни стени с минерална вата в тях са и чудесен топло- и звуко-изолатор. И не на последно място – спестяват време и допълнителни бъдещи разходи. Един пример – ако вашият офис е изграден от модулни преградни стени и един ден решите да разширите заседателната зала, просто едната стена ще бъде демонтирана и после наново монтирана на желаното от вас място. И всичко това в рамките на половин или един работен ден. Без да се прекъсва работният процес и без съпътстващите при друго строителство, прах, шум и време. Втори пример – ако един ден вие решите да преместите офиса си на ново място, ние ще демонтираме модулните стени и после ще ги монтираме в новият ви офис според вашите нужди. За което вие ще платите само за демонтажа и монтажа без да имате допълнителни разходи за нови материали.

Кои са най-подходящите материали, от които трябва да бъдат изпълнени преградните офис стени и защо?
Материалите, от който се изработват модулните преградни стени са от метал или алуминий. Ние работим предимно с алуминиеви профили, защото алуминият е лесен за обработка, не се влияе от атмосферни условия. Използваме също за модулните стени ПДЧ плоскости и стъкло – все материали. който впоследствие могат да се рециклират и не замърсяват околната среда.

Осигуряват ли преградните офис стени достатъчно спокойствие за работа на служителите?
Определено офис помещенията направени от модулни преградни стени осигуряват на служителите уют и спокойствие по време на работа.

Изолират ли и доколко преградните стени служителите от общия процес на работа в офиса?
В зависимост от модела преградна стена, може да се постигне пълна или частична изолация на отделните работни помещения. В стъклените модулни стени могат да бъдат монтирани щори за визуална изолация, в модулните стени, който са направени от ПДЧ плоскости може да бъде монтирана 50мм. вата, която осигурява чудесна звуко- и топло изолация (модулната стена с дебелина 90 мм. и минерална вата постига ефекта на 200 мм. тухлена стена).

Кой е най-съществен принцип на ефективните офис-помещения?
Това тук е строго индивидуално – за различните помещения и в зависимост от тяхното предназначение, се монтират различни модулни стени. Те могат да бъдат изцяло прозрачни (от стъкло), плътни стени (с ПДЧ плоскости) или стени от (ПДЧ и стъкло). След като се разбере къде ще бъдат монтирани стените и с каква цел, тогава ние предлагаме на клиента най-оптималният вариант за всяка стена.

Повишават ли производителността в офиса преградните стени и защо?
Да, разбира се. Благодарение на модулните стени, всеки служител получава своето лично пространство, своя работен кът. Чрез различните модели стени може да се постигне оптимална среда за работа или почивка. За разлика от стените от тухла или други плътни материали, който създават усещане за затворено пространство, при модулните стени, благодарение на различните цветове на профилите или голямата цветова гама на ПДЧ плоскости този недостатък липсва.

Приложими ли са преградните офис стени, които предлагате и когато се налага реконструкция на стари апартменти, които да бъдат превърнати в модерни офиси?
Както казах, модулните преградни стени са приложими навсякъде – в офиси, обществени и административни сгради, банки, производствени халета. Почти навсякъде, където се налага вътрешно преграждане или оформяне на помещенията. Благодарение на своята голяма цветова гама, голямата разновидност на профили и аксесоари, модулните стени могат да направят едно обикновено помещение в красив, функционален и съвременен офис. В продължение на 6 години работих в Испания във фирма за модулни преградни стени. За тези 6 години сме монтирали модулни стени из цяла Испания, Франция, Германия и Холандия, и мога да кажа че в 85% от банките, офисите, обществените сгради или производствените халета се монтират модулни преградни стени.

Вие можете ли да посъветвате клиента как да направи подобна реконструкция и да внедри подобни преградни стени вместо помещенията да бъдат разделяни с тухлени или трябва да търсят помощ от архитект?
Не е нужно да се търси архитект или проектант, за да монтирате модулни стени. При монтажа не се изисква изменение или нарушаване конструкцията на сградата, просто е нужно да имате готов под и таван. Модулните стени се монтират най-последни в етапа на ремонта. Те могат да се монтират директно върху мокета, плочките или друга настилка, а когато е нужно стената да бъде до тавана, модулите се захващат директно върху окаченият таван или друг таван. Повечето наши клиенти идват при нас с готови планове, но в процес на разговори и работа много от нещата се променят. Тъй като модулните преградни стени все още не присъстват масово на нашият пазар, много хора подхождат с недоверие и неразбиране към този вид стена. И за финал, искам да кажа, че разликата между модулните преградни стени и преградните стени, който масово се монтират в България и са направени от профили за алуминиева дограма, е все едно да сравним една съвременна алуминиева дограма с дограма от преди 20 години. Всеки може да прецени кое е по-добро.