Помещения за труд, б-р-р-р-р… Ама, не!

1061

beneworkСтатията на Bene Помещенията на труда за последните тенденции (или New Work Spaces в оригинал), е посветена на офисите и работната среда на ХХІ век. За нашето време, ура! Най-накрая едни хора, които да мислят как нещата могат да се променят към по-креативно, без само да се опалкват от статуквото в офис средата и болки в кръста и неизлечима скука. Статията проследява значението на комуникациите, интерактивността и креативността в епохата на умствения труд и открива нововъведенията, които бележат съвременните форми на труд. В нея се анализират рамковите условия и тенденциите, защото промяната на работата, води и до промяна на работното място. Звучи логично, Bene, имаме ви доверие, така че да се разходим малко из научния труд.

петте бене заповеди
Тази статия между другото се основава и на поръчаното от Bene проучване на работните маниери на хората на умствения труд и техните потребности по отношение на помещенията за труд. Поръчано на кой? На лондонския Колеж по изкуствата, не на някой български университет – там такива неще не се правят. С петте си тези относно бъдещето на работните помещения или…

знанието на работниците: направете офиса фабрика за знания
Офисите стават фабрики на знанието. И от Bene наричат работниците, работници на познанието, или, в тяхната най-авангардна форма – креативен клас.
новите работни места: вместо работно място
Кодът се променя – от бюрото и компютъра, към стаята и диалога. Работното място вече не е една повърхност, на която пишете и правите нещо, а цялата инфраструктура на офиса, която използвате.
офисът на бъдещето: местата “ние”
Сътрудничество и работа в мрежа – офисът е интерфейсът между знанията и талантът. Това го превръща в “ние” мястото, където се обединява целия потенциал на една компания.
отличителният белег на бъдещето: cult офисите
Офисите на бъдещето трябва да бъдат с култова визия – привлекателни, специални, значими и уникални.
човешката технология: промени в работния делник
Технологията драстично променя начина, по който работим. Мобилните телефони и лаптопите бяха в началото на тази трансформацията. Eлектронната хартия и интелигентните стени сега променят бъдещето.

…тази статия за последните тенденции предлага на всички работещи в офиси или интересуващи се от офис обзавеждане интересна информация за последните новости.

повече
Статията за последните тенденции на немски или английски език можете да намерите в най-близкия филиал на Bene. Ако няма такъв близо до вас, просто се свържете с тях на посочения контакт по долу. Или очаквайте подробна презентация на книгата, която смятаме да ви представим, благодарение на нашите партньори от Bene България. А, и не забравяйте да видите видеото.