Барбара Бекер: любов, тапети и дизайн

1436

beckerОще много преди Хилари Клинтън, съпругата на Тайгър Уудс и самата Сандра Бълок, г-жа Борис Бекер откри сезона на изневерите. Дългогодишната й връзка с Борис беше прекратена от неговата афера. Тя задържа децата, парите и фамилията. Години по-късно, бившият модел вече е забравила всичко това. От края на 2009 г. Барбара е съпруга на един от най-известните индустриални дизайнери Арне Куинзе, а в началото на 2010 г. дебютира и първата й колекция текстил за дома. Звучи супер за бивш модел над 40, нали?

любовни истории
Странно или не, когато Арне предлага брак на Барбара, в стаята се намира и Лени Кравиц… Няма да спекулирам. Само ще оставя Арне Кинзе да разкаже за този момент. “Беше спонтанно, просто “изстрелях” въпроса. Барбара беше толкова изненадана, че остана без думи доста дълго време. Наложи се Лени да я подкани с “е, какъв е отговорът?”. Тогава тя извика “да”…”, описва момента Кинзе. Следва пръстен, създаден от самия дизайнер с 8 черни диаманта. Те представляват двойката и шестте им деца – двата сина на Арне и четирите деца на Барбара.

сватбата
Разбира се, когато има звездна сватба, трябва да има нещо необичайно. В случая това е фактът, че тя има 2 тържества – в Belvedere в Потсдам и в имението на Барбара в Малибу. И на двете места присъстват Лени Кравиц и Наоми Кембъл. Все пак, по-бляскавата церемония е в Малибу. Роклята на Барбара е обсипана
с диаманти и е дело на кубинския дизайнер José Bénédí.

арне & барбара
“Арне е някой, в който да повярваш, да се влюбиш истински и да оставиш да те завладее. С него се чувствам защитена”, казва Барбара. “Нашата връзка се гради на доверие, любов и уважение. От първия момент знаех, че това е моята половинка. Откакто тя е вмоя живот, дишам свободно. Сега съм пълноценна личност”, казва Арне пред Bild. Явно да си топ дизайнер не е достатъчно… Чудя се дали това ще се отрази на дизайна на Куинзе. Има и нещо, за което не се чудя – след всички суперлативи, попитана за бившия, Барбара казва: “Винаги се радвам, когато Борис е добре”.

дизайнът & барбара
Обичам да създавам красиви неща. Именно затова правех бижута и дрехи. Когато приятелите ми променят интериора си често ги съветвам. Затова реших, че навлизането в индустриалния дизайн е логична стъпка за мен. В първата си колекция се опитвам да разкрия многото страни на моята личност. Продуктите са романтични, но с изразен характер, женствени, но и малко бунтари… Какво искам да изразя? Своят оптимизъм и честност. Вярата ми в доброто и красотата на природата.

началото
Шестте теми на колекцията – Female First, Soho Club, Tropical Paradise, Action Painting, Deco Chic, African Flower – разкриват максимално моята идея за живота. Всичко започва от времето, когато си още момиченце и мечтаеш за сватба в приказна рокля. Тук дантелата изразява идеята най-добре. Именно във Female First е и любимият ми продукт – завеси с десен, подобен на този на моята сватбена рокля…

етно
Винаги съм се вълнувала от етно стила. За мен е нормално колекцията ми да въплъщава редица интерпретации на етно елементи като цветя, геометрични фигури, знаци. Харесвам да смесвам лилаво с бронзово, черно със земно червено…

африка
African Flower не просто “копира” стила и цветовете на Африка. Тази серия има за цел да напомни на хората за тяхната социална отговорност. Винаги съм била загрижена за условията на живот на хората в Африка. Самата аз работя, за да намалеят бедността, болестите и гладът.

природата
На преден план за мен винаги е била и любовта към природата. Това е видимо и в моята колекция за Rasch. Когато съм в градината си, се чувствам свободна, природата ми дава сила, за да запазя вътрешното си равновесие. Надявам се принтовете, вдъхновени от джунглата да донесат същото усещане у хората.

урбанистично
Няма как да не отразя и вълнуващия, разнообразен и богат ритъм на живот в големите градове! За да го изразя в текстил заложиш на по-металически цветове и бляскави акценти. Вдъхнових се от Манхатън, неговите галерии и музеи и всички нас, които живеем като космополити.