Димитър Рачков: мебелите ми са в градинарски стил

1244

dimitar-rachkov„Единственото, което искам след работа е да се прибера, да си пусна щорите и да си гледам семейството. Това ми е хобито”, разказва Димитър Рачков за ежедневието си извън работата в театъра, телевизията, рекламните снимки и различните прояви, на които често е водещ. Другото му любимо място е една къща в Еленския Балкан. Тя се намира в махала Кожлювци. Къщата е на негов много добър приятел на име Данчо. „Мястото е откъснато от света и е изключително тихо и спокойно. Там има 13 къщи, в които целогодишно живеят едва около 5 души”, казва Рачков…

Да поговорим за Вашия дом. Коя е думата, която го описва?
Уютен.

Любимото Ви място у дома?
Двата дивана пред телевизора.

Най-важното помещение във Вашия дом?
В момента спалнята, където е креватчето на сина ми.

Последното нещо, което купихте за дома си?
Килими.

Последният ремонт у дома?
Правих освежителен ремонт преди два месеца, малко преди раждането на Рачков-младши.

Нещо за майсторите?
Да си призная, аз съм като „цербер” за майсторите, защото непрекъснато променям някакви неща. Случвало се е дори, когато всичко е готово и го оглеждаме за последно да ми хрумне нещо друго.

Преобладаващият материал в дома Ви?
Това определено е дървото.

Мебелите?
Почти всички мебели са италиански, в т. нар. „градински стил”.

Цветовете във Вашия дом?
Светли тонове. Преобладава бежовото. Създава ми уют и не дразни окото, както ярките цветове.

Идеите за интериора?
Една част от идеите идваха от мебелна къща Nido, откъдето са всичките мебели в къщи. Друга част дойде от мен, а трета от братовчедка ми.

Кой се занимава с домакинската работа?
С пазаруването и ремонтите се занимавам аз. С всичко останало, включително и с гледането на детето се занимава приятелката ми.

Личното време?
Денят ми може да започне в 9:30 ч. сутринта и да приключи в 21 ч. вечерта. Може да започне и в 12 на обяд и да приключи през нощта. Единственото, което искам след работа е да се прибера, да си пусна щорите и да си гледам семейството.

Информацията?
Гледам Нова телевизия. Естествено! От радиата напоследък слушам N Joy. От вестниците предпочитам Труд и 24 часа, а от списанията много ми допада Клуб М.

Вашата препоръка, към всички на които предстои ремонт или обзавеждане в къщи?
Отново ще спомена Nido. Препоръчвам тази мебела къща на всеки. Те са просто перфектни и държат много на качествената работа. Ако се наложи да се развали всичко, за да се направи по-добро, те ще го направят.

Интервюто е публикувано със съкращения.