Калина Крумова от Атака вилнее с прахосмукачка посред нощ

1293

kalina-krumovaКалина Крумова е депутат от парламентарната група на партия Атака и член на Комисията по европейските въпроси и еврофондовете. За себе си казва: “Аз съм обикновен човек, работник, въпреки че много хора ще кажат работник, работник, ама в Народното събрание. Аз обаче не се различавам по нищо от останалите млади хора”. Дали е така? Преценете сами. На 11 Калина започва работа в бургаското студио на телевизия СКАТ. Води детско предаване. На 17 става майка. Ражда син, който сега е на 8. На 18 се мести в София. Учи в УНСС и продължава да работи в СКАТ. На 23 за първи път влиза в Народното събрание, като парламентарен репортер. На 24 години си тръгва вечер от сградата на парламента, но вече като народен представител. „Не мога да кажа какво предстои”, споделя Калина. „Нямам електроуреди, пера и готвя при приятелката ми от парламента”. Срещата ми с най-младата депутатка в 41-то Народно събрание Калина Крумова е в сградата на парламента. Тя леко закъснява, но казват, неточността била порок на младостта. Кани ме в стаята на парламентарната група на Атака. Прави ми впечатление, че вече е свикнала с ежедневието си на народен представител. Аз обаче се опитвам да свикна с мисълта, че тази 25 годишна красива жена е избрана да решава как ще живеем през следващите 4 години. Неясно защо, но я заговарям на „ти”.

Хубаво ли е да си народен представител?
Зависи от представата за хубаво. За мен е по-важно да бъда полезна за хората, които са ме избрали.

Как се промени ежедневието ти след влизането в парламента?
Стана по-натоварено. Всяка седмица съм в избирателния си район. В София пък трябва да си свърша и ангажиментите към парламента. Въпреки това не се оплаквам.

За какво си говорите с твоите избиратели?
За всичко, което ги вълнува.

Повече дава или повече взима народното доверие?
Дава голяма отговорност. 11 000 човека са ми дали своето доверие. А иначе взима голяма част от приятелите.

Какво следва след 41-то Народно събрание за теб?
42-то. Казвам го в кръга на шегата. Надявам се да следват по-добри години.

Ти май измести от спомена на хората Хубавото Наде?
Не мога да кажа. Първо чисто възрастово ние имаме голяма разлика. Годините при Надежда Михайлова са голям плюс. Тя има голям опит в политиката. Аз тепърва навлизам. За мен това е голям стимул. Искам бързо да наваксам и мисля, че това вече се случва. За моя най-голяма гордост вече са факт първите ми участия в законотворчеството. Бяха приети мои предложения за промени в Закона за радио и телевизия.
Къде живееш сега – в собствено или ведомствено жилище?

Ведомствено, въпреки, че все още не е много удобно за живеене, защото нямам електроуреди. Когато ми дадоха апартамента беше абсолютно празен. Хареса ми защото е слънчева мансарда. Аз много обичам светлината, дава ми желание за живот. Така реших да му направя основен ремонт. Две-три седмици къртихме коридори, бани, тоалетни. Беше много страшно. Когато всичко беше изкъртено, се разплаках, защото реших че от това никога няма да стане къща. После си купих мебели, но до електроуреди не стигнах. За сега липсата на електроуреди не ми пречи, защото живея сама и се прибирам късно вечер. За мен това жилище е кътче за отдих, отколкото място за живеене.

С какво го сравняваш?
Това е моята крепост. В къщи мога да сваля дрехите, да сваля грима и да си бъда аз, не такава каквато хората, избирателите, колегите и всички останали очакват. Да бъда сама със себе си и всичко, което ми е на сърцето и в главата.

Кое е любимото ти място вкъщи?
Много си обичам спалнята. Тя е в синьо-зелен цвят. Напомня ми за морето, за Бургас. Хората, които са я виждали, много се смеят на странния цвят. В същото време, коридорът е ярко оранжев на петна, хола е в пастелни тонове. Общо взето всичко е различно, но съм го направила така, че да се чувствам добре всяка една секунда. Стана хубава и приятна къща.

Кой се грижи за домакинството?
Сега искам да се извиня на комшиите. Много съжалявам, че се налага да пускам прахосмукачка посред нощ, но няма кога по друго време да се случи. За разлика от други жени, чистенето и домакинстването ме разтоварват. По цял ден съм на работа, срещи, ангажименти. Когато се прибера вкъщи чистенето ми е като за релакс.

А готвиш ли?
Готвя и по всеобщо мнение готвя много хубаво. Обичам да експериментирам и да направя нещо, което до момента не съм готвила. Последно правих пиле със зеленчуци и топено сирене. Стана превъзходно. Хапнахме го заедно с колежката ми Деница Гаджева от Атака. Тъй като нямам пералня, ходя у тях да пера и междувременно сготвих.

Кое е последното нещо, което си купи за дома?
Купувам много неща, защото правих основен ремонт. Напоследък купувам главно цветя. Търся такива, които не са капризни към поливане. Когато по два-три дни съм в избирателния си регион, след това не ми се иска да ги виждам унили.

Проверяваш ли какво излиза в Google срещу твоето име?
Рядко ми остава време да се занимавам с това. А и в интерес на истината по време на предизборната кампания имаше неща, от които не ми ставаше приятно. Вече не им обръщам внимание, но пък се намират доброжелатели, които ме информират редовно.