Лазарос Михайлидис, Dromeas: офис-столът трябва да издържи поне 5 години

2583

ofis-stolСлед като вече получихме мнението на Лазарос Михайлидис от Dromeas България за постигане на незатормозяваща обстановка в офис-средата, логиката в нас не закъсня да каже тежката си дума. Пространството си е пространство, но човек заема определена част от него, а в офиса то си има и име – столът. Нова серия въпроси към Лазарос за това, какъв стол да си купим и какво е важно да знаем за офис столовете, преди да сме си дали паричките прибързано следва по-надолу…

Кои са най-подходящите материали, от които трябва да бъдат изпълнен един офис стол, за да създава максимален комфорт на прекарващия цял ден върху него човек?
Някои клиенти избират кожена тапицерия, други – тапицерия от плат или пък мрежа. Важното е, качеството на материалите във всеки един от случаите да е на много високо ниво. Европейската общност е наложила стандарти и ние като фирма ги спазваме. Вече е въпрос на вкус за конкретния клиент, какво ще избере. Ние използваме екологични материали, защото екологията за нас е един от основните принципи, които поддържаме.

Използването на мрежа за облегалка на офис-стола набира все по-голяма популярност. Вашето мнение и предпочитание?
Лично на мен ми допада стол с високата облегалка и изработен от еко-кожа. Мрежата, както и всички останали материали, са вече въпрос на вкус от страна на клиента. Както и дали самото пространство и интериор, в което клиентът смята да разположи тези столове, е в синхрон със самите тях.

Осигуряват ли въртящите се офис столове достатъчно ергономия или има още да се работи по въпроса?
Всяко нещо се доразвива непрекъснато. Основната цел е именно да я има тази ергономия на стола. Всеки един производител, както и ние се опитваме да я предоставяме чрез нашите стоки. Всеки един стол, независимо дали е вече съществуваща серия от много години, минава през етап на доразвитие. Всеки път нещо се добавя, но това е с цел да се осигурят по-добри условия всеки един човек, който работи на този стол, да се чувства комфортно, понеже той седи на него поне 7-8 часа на ден.

Повишават ли производителността в офиса и защо?
Да, това го вярвам, защото когато един служител не се чувства добре на стола, на който седи, на него не му е спокойно. Важно е да му се предостави едно място, на което да може да седи комфортно, защото там прекарва не малко часове. Трябва да се чувства максимално удобно, за да може да свърши работата си с по-голям успех.

Как най-лесно може да се прецени съотношението цена/качество?
Според мен, когато човек инвестира в един стол, той не го прави за един кратък период от време. Човек прави инвестиция в даден стол, за да може да го ползва с години. Естествено факторът “цена” играе роля и тук вече говорим за това, което може да предостави като сума конкретния клиент, но нашата цел е, когато даваме гаранция на столовете си от 5 години, човек наистина да чувства, че този стол може да издържи поне 5 години.

Кои са най-съществени принципи за качесво, на които трябва да отговаря един офис стол?
Самите материали, от който е направен. Те трябва да бъдат качествени сами по себе си. Системите и механизмите, които се ползват трябва да могат да издържат. Всеки един стол при нас минава през един етап на проби. Имаме специално оборудване, с което се пробва всеки един стол, за да може да осигурим определени условия. Само когато се мине през това, всяка една нова серия излиза на пазара.