Магърдич Халваджиян: Не искам при мен да работят хора без морал

1570

magТой е един от най-големите продуценти в България. Вижте какво ни разказа Магърдич Халваджян за дома си, работата си и нашата народопсихология в ексклузивно интервю.

Кремена е правила изцяло интериора на дома ви. Опитва ли се да влияе и на стайлинга ти?
Странното е, че не се опитва. Винаги ми е казвала, че ме обича, защото съм такъв, какъвто съм и че тя няма нужда да променя каквото и да е у мен.

Какви са твоите разбирания за модерен дом?
Гледали ли сте това предаване, което върви по MTV за супербогатите звезди – Cribs. Предполагам, че това са къщи за по няколко милиона долара. Те изглеждат точно по начина, по който си представям идеалната къща – всичко е много модерно, но направено с много дух. Единици от хората обаче могат да живеят в тях. Звездите в САЩ могат да дадат 20-30 млн. за тях, защото изкарват такива пари. Това никога не може да случи на никоя звезда в България.

Каза, че си луд фен на телевизорите. Колко точно имаш?
Не ги колекционирам, но като излезе нов модел, искам да го имам. Освен кино залата имам още 12 телевизора на всяко място, където може да се сложи – в градината, на терасите, в баните, в тоалетните, в спалните… навсякъде. В колата имам три. Може би се оправдавам с това, както Кремена, пазарувайки непрекъснато, се оправдава, е това е част от работа й. Телевизорите работят непрекъснато, по всяко време и на различни канали. Като кажа на някой, че имам 12 телевизора в къщи може да му прозвучи доста екстравагантно.

Ако погледнем в дома ти, най-интересното и неочаквано нещо, което ще открием, е…
Предполагам, че човек, който живее в гарсониера от 50 кв.м, в каквато и аз съм живял, той ще се съсипе от всички неща, които ще види. Както и аз, ако отида в една от тези къщи за 30 млн. долара, ще стана луд. Няма как да преценя кое вкъщи ще впечатли някой и ще му бъде странно и шокиращо.

Филип Старк водеше собствено реалити за дизайн? Би ли продуцирал нещо подобно в България?
Не, никой няма да го гледа. Убеден съм, че българският зрител изобщо не го интересуват тези неща. Аз искам да правя предавания, които всеки да иска да гледа. В Италия бяха направили Big Brother за футболисти и предаването имаше относителен успех, а имайте предвид, че това е футболна държава. Затова ние не се насочваме към строго профилирани формати, а този за дизайн, за които говорите, е точно такъв. Голяма част от българите изобщо не знаят, какво означава професията “дизайнер”.

Каква е историята около слуховете, че правиш хотел за гейове в Априлци?
Това излезе като статия в жълтата преса. Понеже съм бил много предприемчив, съм се сетил, че гейовете няма къде да се срещат и съм решил да направя хотел за тях там. Истината е, че в Априлци чичо ми има хотел, в който аз водя всяка година цялата фирма и си правим тимбилдинги. И някой, който е чул за това, си е доизмислил историята. Пак добре, че не са написали, че аз съм гей. Тези хора трябва да станат сценаристи в комедийните шоута.

Би ли взел такива хора, за да работят като сценаристи при теб?
Замислял съм се много пъти, но после съм си казвал: “Да, те имат идеи, но нямат морал”. А аз не искам при мен да работят хора без морал.