Новият шоурум на Dromeas: къде са кухните?

1274

dromeas“Разхождaхме” се из сайта на Dromeas България, понеже имахме път натам и попаднахме на секцията им с кухни. Много добре, повече от добре, отлично… Но предвид, че сме ходили в новия им шоурум не отдавна, естественият въпрос изплува светкавично – защо не ги видяхме там, след като очевидно те се предлагат за продажба на българския пазар?!? Разчоплихме темата и получихме нужната информация от Лазарос Михайлидис, Мениджър Продажби в мебелната компания. Въпросите и отговорите следват…

Виждаме, че в портфолиото ви фигурират и кухни, но не ги виждаме в шоу-рума на Dromeas. Защо?
Преместихме се преди един месец и още сме в процес на обзавеждане на нашия шоурум. Самото обзавеждане ще трае малко повече време, от това, което сме преценили, но се надяваме, че до началото на септември тази година целият ще бъде готов, като използваме сега този период, в който повечето хора предпочитат да отидат на почивка, вместо да се разхождат и да пазаруват. Между всички останали продукти, които ще изложим, ще има и кухни.

Откога започнахте да произвеждате кухни и да ги предлагате на българския пазар?
На българския пазар започнахме да ги предлагаме през 2008, но съществено започнахме да ги инсталираме и да ги предлагаме през 2009.

Защо решихте да стартирате подобна насока в домашното обзавеждане точно в разгара на финансовата криза?
Поемайки ръководството на Dromeas България, решихме че трябва непременно да запознаем българския пазар и клиентела с максимално възможно повече продукти, които предлага Dromeas в Гърция и в другите страни, в които изнася. В един момент, освен кухните и офис мебелите, които предлагаме, нашата цел е да предложим и други видове домашни стоки, но това ще стане поетапно – легла, шкафове, маси, трапезарни столове. Всички тези серии искаме и сме задължени да покажем чрез нашия шоурум. Хората допреди една година ни познаваха предимно с факта, че предлагаме офис мебели. Ние искаме да покажем още неща, които с една дума, да харесват на българския потребител.

Как влияе българския пазар на това, какви кухни се предлагат като дизайн и материали и има ли съществена разлика с тези, предлагани в Гърция?
Колкото до офис мебелите – целта е била да се покаже на българския пазар цялата гама, която се произвежда и се предлага на гръцкия. За мен основно няма големи разлики между двата. Целта е да предоставим нашата стока в най-пълна гама.

Има ли разлика в кухните, които се търсят на двата пазара?
Нещата са еднакви и в България, и в Гърция. Всеки един клиент има своите особености в зависимост от апартамента му и мястото, където иска да инсталира кухня. Въпросът е да можеш да обслужиш максимално клиента и да му преоставиш това, което той иска.

С какво смяташ, че вашите кухни са по-конкурентноспособни от останалите, които се предлагат на българския пазар?
Името Dromeas гарантира качеството си. Има една тежина, която тежи и на нашите рамене и трябва наистина да представяме максимално добре всяка една стока, независимо каква е, защото тя има своето качество. А това българският потребител го търси. Ние можем да му го предоставим и самият той да бъде доволен от това, което получава от нас.