Най-атрактивните космати мебели

1373

Зимата свърши и палтата заминават в гардероба. Ако все пак не искате да се разделяте с тузарската елегантност на “косматите” дрехи, интериорните тенденции подсказват, че е време да облечете мебелите си в тях. Всякакви вариации на косми (и дори пера) – дълги, пухкави, естествени – са актуален акцент в момента. Представяме ви селекция от най-впечатляващите примери в “косматия” дизайн!

дивият пуф
puffПуфовете без съмнение са сред любимите “безполезни” мебели и на дизайнерите, и на нас. Освен, че позволява безкрайни ексцентрични импровизации откъм визия и материали, един арт пуф за акцент може да придаде характер на пространството и да ви спести допълнителните усилия. Предложението на Maison de Vacances, например, създава хипи визия и декадентски рок лукс.

френска мадам?
Модeлът на Roche Bobois може би ви прилича на накипрена, леко понапълняла френска госпожа от началото на 20-ти век, но името му всъщност предполага асоциация с Изтока – Sultane. И наистина – краката в стил необарок и по-модернистичната облегалка определено имат западноевропейско звучене, но ексцентричните щраусови пера подсказват за тайна ориенталска афера.

природно
Ако “рошавите” мебели ви се виждат прекалено ексцентрични или дори кич, винаги можете да заложите на килим със същия визуален ефект. Kid от Parentesi Quadra в черно или бяло, с кръгла или правоъгълна форма, е от ярешка кожа и ако не друго, придава леко пасторално усещане и в най-модерното градско жилище. Какво ли не правим, за да се доближим до природата!

първичен инстинкт
Няма по-красноречив начин да заявиш претенции за лукс и хай лайф статус от това да “облечеш” леглото си в скъпарска кожа – все пак спалнята е личното пространство, което не показваш на гостите и където си себе си. Поне това гласи клишето. Това легло на Cаpellini обаче е създадено, за да бъде леко префърцунено и на показ. В такъв случай няма как да мине без “космато” шалте. За щастие комбинацията от пищните бароковите елементи и първичната, “дива” визия на кожата е повече от сполучлива и превръща бохемските мераци в реална изисканост.

защо не…
Тенденциите започват да ни уморяват – непрекъснато се сменят, после се повтарят, а ние едва смогваме да разместим мебелите според актуалните фън шуи закони. За да не си усложнявате живота с ексцентрични “модерни” придобивки, доверете се на добрата стара възглавница! Няколко декоративни възглавнички от серията African Queen на Kare Design ще са достатъчни, за да е спокойна модната ви съвест, а после… е после идва време за смяна на възглавниците!