Български дизайнери на Мikser 2010

1118

mikserПроектите на четирима български дизайнери – Йово Божиновски (бюро E.L.A.), Константин Ачков (стол Android), Ники Михайлов (Wodule) и Глория Ангелова успяха да спечелят участие на международно изложение Mikser 2010 в Белград (25-29 май), след като бяха одобрени от жури. Изискване е проектите да бъдат изпълнени в действащи реални продукти. В изложението Mikser 2010 ще бъдат разположени няколко основни зони. Освен тях то ще разполага още и с eco zone, party zone и open air cinema. Нека видим по-отблизо основните събития:

kontakt zone
Представлява програма със смесен формат, съчетаваща самостоятелни презентации, кръгли маси и дебати. Безплатна е за всички гости и ще включва участието на някои от най-инспириращите дизайнери, архитекти, учени и творчески умове от цялото земно кълбо. Конференцията ще се стреми да се превърне в най-добрият нов регионален форум и то не само за „творческата“ класа.

expo zone
Ще бъде с над 100 изложители: фирми, производители, творчески агенции, частни лица, демонстриращи най-новите си иновационни продукти, проекти, услуги. Тази зона ще представлява „сърцето на дизайна“, където талантливи дизайнери, търговци и случайни посетители ще имат възможност да се смесят в един вълнуващ коктейл.

talent zone
Зоната на талантите ще разкрие под прожекторите си новоизгряващи млади таланти в областите на дизайна, архитектурата, модата и технологията. Целта – да привлече общественото внимание и да им даде възможност за среща с представители на различни области на индустрията.

education zone
Ще бъде изложение на иновационното образование в творческите дисциплини, обхващащо около 30 експозиции от избрани архитектурни, дизайн, кино и модни училища и университети от Югоизточна Европа.

art zone
Локализирана в 64 силоза, цялата изложбена площ ще бъде под мотото ReVolver. Ще включва картини, скулптури, рисунки, инсталации, фотографии.