Михаел Шумахер: Архитектите се вдъхновяват от мен

1231

Въпреки, че не говори за дома си, Михаел не се страхува да прави бизнес с архитектура. Той даде името си и стана съдружник не в един, а в два проекта. Единият е Michael Schumacher Business Avenue – 29-етажна жилищна и търговска сграда в Дубай. Инвеститор е ACI. Другият е Michael Schumacher World Champion Tower в Абу Даби.

кулата шумахер в абу даби
schumacherТя е проект на Крис Босе, Тобиас Валисер и Александер Рийк. Инвеститори са Marasi и PNYG, а дизайнът е вдъхновен от динамиката на Формула 1. “Те използват моята личност като вдъхновение. Освен всичко, цялата философия на тези компании е и моя собствена. Те са мои бизнес партньори и работим заедно, няма значение дали се състезавам или се занимавам с недвижими имоти”, обяснява Михаел.

наградата
Наскоро Michael Schumacher World Champion Tower беше отличена като най-добрата иновативна сграда от асоциацията на Американската академия по хотелиерски науки (AAHS). “Страхотно е, че проектът спечели една толкова престижна награда. Прекрасно е, че тази нетипична сграда заслужи уважението на подобна асоциация”, казва Михаел.