Окачените тавани – свеж полъх в дома ни

676

Ремонтът на ново жилище е истинско предизвикателство за всяко домакинство. Когато приключим с него започваме да мислим за дизайн на интериора и начина, по който да обзаведем дома си. Всички ние мечтаем за максимален комфорт и уют, така че с малко въображение можем да постигнем високи резултати. В по-старите времена таванът е бил оставян на заден план, но днес нещата се промениха.

До скоро се смяташе, че единственото, което му трябва на тавана е бяла боя и полилей, но това далеч не е така. В момента нещата стоя по различен начин, въпреки че полилея отново е актуален, но има и много други неща, на които обръщаме необходимото внимание. И понеже говорим за дизайн истински бум в това отношение направиха различните видове окачени тавани. Освен, че са красиви и разнообразни – те са имат и голяма функционалност за всяко семейство.

Защо да изберем окачен таван като интериорно решение?

Окаченият таван е едно стилно решение за всеки дом, тъй като му придава уникалност и завършен вид. Тези тавани използват възможностите на сухото строителство, като монтажа им е лесен и безпроблемен. Цената също е доста привлекателна за клиентите и именно това е причината днес много семейства да използват този материал в апартаменти, къщи, вили и т.н.

Най-често срещания материал, от който се правят окачените тавани, е гипсокартонът. Основните му преимущества се, че е екологично чист, лек и няма нужда от време, за да изсъхне. Благодарение на неговата пореста структура се осигурява натурална вентилация, която не позволява натрупването на влага в помещенията ви.

С поставянето на окачен таван вие ще придадете перфектна визия на общия интериор в жилището. Мнозина интериорни дизайнери използват предимствата на таваните, за да постигнат добри резултати. На вашето внимание се предоставя голям избор от форми, като квадрати, триъгълници, ромбове, елипси и други. Цветовата гама също е разнообразна, така че селекцията става по ваш вкус.

Един от ключовите елементи при окачените тавани е осветлението. Този елемент отваря дома ви и вие може да монтирате всякакви осветителни тела, които да придадат още по-голям чар на всяко едно помещение. Окачените тавани с вградено осветление са особено предпочитани към днешна дата.