Оригинални интериорни решения с фототапети

625

Познатите ни фототапети са високотехнологични снимки с висока резолюция, създадени за декорация на цяла стена или част от нея, като повечето заемат цялото пространство от пода до тавана. Предназначението на красивите фототапети е не само да пренесат един екзотичен остров или планински пейзаж в нашия дом, но и да променят визуално размерите на помещението, в което ще ги поставим.

В зависимост от тяхната големина и цветове различните фототапети правят помещенията, в които са залепени по-просторни или по-компактни и уютни. Логично, по-топлите цветове, като червен, оранжев, жълт, бежов създават усещане за топлина и близост на пейзажа и тези фототапети са най-подходящи за големи пространства, в които се цели да се създаде усещане за спокойствие и слънчево настроение.

Особено важно е да се подбират внимателно фототапети за стена, като дизайнерите препоръчват големите, като размери фототапети да се поставят в стаи с по-малко мебели, за да се избегне струпване и обезличаване на интериора.

Най-удачното решение за помещения или стени с нестандартни размери е да се вземат фототапети по поръчка, които в зависимост от площта могат да се състоят от две, четири, осем или повече платна. Лепенето на фототапети изисква много прецизно позициониране на всяко платно и като цяло тази дейност прилича на реденето на пъзел, тъй като и тук е много важно да се открие точното място на всеки детайл.

Независимо дали ще декорирате цяла или само част от стена или избирате фототапети за врата е добре да съобразите пейзажа или темата на картината с общия интериор на помещението, така че да се избегне безразборно струпване на цветове, което ще обезличи самия тапет и ще направи стаята претрупана.

Когато избирате фототапети за детска стая трябва да се съобразите първо с предпочитанията на Вашето дете, като за по-малките са най-подходящи приказните или анимационни герои и животни, докато за по-големите това могат да бъдат снимки на космически кораби, екшън герои, коли, роботи и други.

Достъпните за фототапети цени ги превръщат в най-евтиния начин да се създаде приятно настроение в една стая. За разлика от другите средства за декорация фототапетите са изгодни и лесни за поставяне и всеки по-сръчен човек може да се справи без помощта на майстор.

Въпреки всички новости в обзавеждането, декорацията с фототапети си остава едно от най-оригиналните и достъпни интериорни решения. От Вас зависи каква гледка ще радва очите и душата Ви, а от производителя зависи колко дълго.