Съвременният италиански интериор

533

Италианският интериор се създава само с мебели от естествени материали, често неочаквани дизайн, като често има неочаквани и елегантни идеи, а често се използват различни текстури и необичайни комбинации от материали. Характерна особеност на италианския стил са простотата и комфорта, така че той е без излишни украшения. Естествено е, че да се създаде такъв интериор се използват висококачествени и доста скъпи довършителни материали и разбира се, елитни мебели. В италианския интериорен дизайн присъстват много декоративни елементи, но те трябва да бъдат много фини.

Основната доминираща характеристика е използването само на естествени материали. Тъй като за стените италианските интериорни дизайнери препоръчват венецианска декоративна мазилка, италианският стил в интериора често е актуална комбинация от различни текстури, както например използването на огледални панели в съчетание с дървен материал или комбинация от спокойна керамични плочки със стъкло и така нататък. Таваните в интериора могат да бъдат боядисани в класическо бяло или в наситени цветове. Подовите настилки също трябва да бъдат изработени от естествени материали, като най-предпочитан е паркетът. Подът обаче не трябва да е твърде ярък, за да не отвлича вниманието от интериора.

Особеността на италианския стил в интериора е преди всичко в неочакваните решения и комбинациите от неочаквани на пръв поглед материали. Например, вратите могат да бъдат украсени с елементи от цветна пластмаса или да се използва тапицерия от естествена коприна. Що се отнася до мебелите италианско производство, те са не само невероятно изтънчени, но и изключително удобни.
Снимка: templates.com