Кои грешки ще съкратят живота на вашия хладилник Либхер

2801

Марката Либхер е лидер на пазара на хладилници в последните години, предлагайки куп иновации, които подобряват работата на самия уред, а също и качеството на храната, която съхраняваме в нея. Това, което може да ви предложи един модерен хладилник Либхер могат много малко от уредите, предлагани на пазара. Ако сте инвестирали повече средства в покупката на уреда и искате той да ви служи дълго, трябва да избягвате следните грешки, защото те са сред най-честите причини за амортизация на отделните части и сериозни повреди.

Транспорт

Начинът, по който вашият хладилник Либхер ще измине разстоянието от склада на търговеца до вашия дом е от огромно значение не само за неговата визия, но и за работата му. Големите търговски вериги и онлайн магазини за директна продажба обикновено предлагат и транспорт на закупения уред. Транспортният екип следва строго определени инструкции, целящи съхранение на външните стени на уреда и техническите му компоненти. За жалост, повечето потребители не познават правилата, затова ако прекарвате уреда със собствен транспорт е добре да спазите следните задължителни условия:

  • Избягвайте да прекарвате хладилника легнал и най-вече оставен по гръб;
  • Осигурете допълнително уплътнение ако липсва такова в опаковъчния кашон;
  • Карайте бавно и избягвайте рязкото спиране и друсането – това може да предизвика откачване на мотора;
  • Превозвайте подвижните елементи и най-вече тези от стъкло отделно;
  • След като го поставите на отреденото му място, оставете уреда в покой за няколко часа, преди да го включите в мрежата.

Местоположение

Животът на вашия хладилник Liebherr зависи много от мястото, което ще му отредите. В никакъв случай не го поставяйте плътно до стената, а му осигурете малко пространство, през което да се извършва охлаждането на мотора. Избягвайте да държите хладилника на открити и дори на закрити тераси при пряка слънчева светлина. Високата външна температура ще принуди компресора да работи по-интензивно, а това не само ще увеличи сметките ви за ток, но и ще намали живота на мотора. Същото се отнася и за отоплителните и другите битови уреди, излъчващи топлина. Избягвайте да позиционирате хладилника с гръб към стени, по които минават тръбите на парното или плътно залепен към готварската печка.

Употреба

Правилната употреба на хладилник Либхер позволява да се използва оптимално неговия работен живот. Това означава да следвате задължителните инструкции, валидни за всички хладилници. Ако вашият уред няма известителна система за забравена врата, проверявайте след всяко затваряне, дали вратата е прилепнала плътно. Почиствайте внимателно вътрешното отделение, без да използвате остри предмети и никога не поставяйте гореща храна в хладилника. Ако забележите скъсано или повредено гумено уплътнение на вратата, незабавно го сменете. Осигурете оптималната мощност на ел. захранване, посочена от производителя – слабата мощност може да причини повреда на мотора.