Либхер България – защо компанията избра нашата страна?

709

Liebherr БългарияИзключително привлекателните условия и плодородна бизнес почва в България са сред водещите причини, които накараха световната марка Либхер, безспорен лидер в създаването на първокласна хладилна техника, да започне производство на свои уреди тук.

По-ниските разходи за труд в региона, както и наличието на високо квалифицирани специалисти, които покриват дори и най-високите изисквания и критерии, се оказаха доста привлекателни за да започне Либхер България производство.

Това че тук има добри условия обаче далеч не е единствената причина, която може да примами толкова сериозен и уважаван бранд в малка страна като България. Огромна роля играе несъмнено и изключителния интерес, който българските потребители проявяват към немската марка.

Либхер България без съмнение е лидер на родния пазар, защото според проучвания брандът неизменно бива поставен сред трите най-предпочитани марки за хладилна техника в България. Това разбира се само по себе си говори достатъчно, защото няма нищо по-важно от мнението на потребителите.

Това което поставя Либхер България на толкова видно място несъмнено е цялостното представяне на марката, като нейните хладилници са считани за едни от най-здравите, трудно развалящи се и лесни за поправка уреди.

Разбира се, в интернет човек може да открие и противоположни мнения, но всичко това е съвсем естествено, защото ако поразгледате малко няма начин да не откриете поне един два лоши отзива от която и да е марка.

Факт е, че техниката никога не може да бъде съвършена и дори при най-добрите понякога може да се появи дефект, като не е изключено самият дефект да е причинен не от невнимание, а от неправилно транспортиране на уреда.

Всъщност именно и производството на Либхер България тук в близост до потребителите намалява риска от поява на повреда, защото на уредите не се налага да бъдат транспортирани на голямо разстояние. Колкото и да се внимава, транспортът винаги може да причини проблем, така че производството на родна земя несъмнено е плюс.

От друга страна, това че Либхер България произвежда уредите си тук, в нашата страна, намалява и тяхната цена, защото все пак транспортирането не само подлага уредите на риск, но и ги оскъпява, защото удължава пътя до потребителите.

Голямото търсене на продуктите на Либхер България обаче не би било толкова голямо ако не бяха изключително конкурентните цени на хладилниците. Едва ли ще намерите марка, която да е по-щадяща към вашия бюджет и едва ли ще има друг хладилник, който да ви предложи повече срещу толкова ниска цена.

Разбира се, всичко това се постига трудно и Либхер България се стреми да направи и невъзможното за да направи уредите по-изгодни и леснодостъпни за крайния потребител. Това се прави благодарения на цялостна оптимизация на разходите, които съпътстват производствения процес на уреда и неговото пристигане до крайния потребител.