Уникални ретро хладилници от Gorenje

1298
gorenje-chicКогато говорим за домакински уреди, рядко става дума за дизайн. Правилно е да се твърди, че визията не е основното предимство на уредите в кухнята, но защо да не си починем от инокса, бялото и “иновативното” черно и не изпробваме  нещо различно? Именно такава възможност дават Gorenje с тяхната нова версия на серията Retro. Концепцията е разработена от дизайнерския екип на компанията. Включва 3 стила – шик, винтидж и фънки с разнообразни цветове и приятни форми. Харесва ми как от компанията са насочили всяка линия към конкретна група хора – истинска потребителска психоанализа – нещо похвално за съвременните пазарни условия. Между другото – цените на моделите варират около 1400 лв.
chic
Според компанията тази линия е предназначена за перфекционистите, които обичат елегантността и минимализма. Цветовете са бордо, черно и сребро, а размерите на хладилниците са 60×146,5×63,5 см; 60×173,7×64 см; 60×188,7×64 см. (сн. 2,3)
vintage
Винтидж серията е за любителите на романтиката и комфорта, хората, които обичат историята и искат всичко в дома им да носи някакво скрито значение. Имената на цветовете тук са доста романтични – шампанско, тъмен шоколад и кралско кафе. Размерите са 60×146,5×63,5 см; 60×173,7×64; 60×188,7×64. (сн. 4,5)
funky
Фънки версията хладилници е за хората с богато въображение и големи амбиции. За тези, които обичат свободата и адреналина. Като гледам смелите цветове на продуктите, аз лично си представям дом на някоя доста активна личност… Хладилниците са в малиново, портокалово или лайм. Размерите са: 60×146,5×63,5 см. (сн. 6,7)
в детайли
Всички хладилници от ретро серията са снабдени с основните технологии, които ги правят съвместими с изискванията за модерен комбиниран хладилник. Нивото на шума е между 39-41 dB(A), а консумацията на енергия варира от 0,71 до 0,78 kWh за 24 ч. в зависимост от модела. Теглото на уредите е 69 или 77 кг, в зависимост от размера, а нетният капацитет – между 296 л и 342 л. Времето за съхранение на храната при спиране на тока е 18-22 часа. Ако сте решили да си купите хладилник е добре да видите още от характеристиките.
LED дисплей и контролен панел
LED контролният панел на хладилниците ви дава възможност да контролирате максимално нивото на температурата в уреда. Някои от моделите имат 2 отделни дисплея за контрол на фризера и хладилника. Те включват и функцията за бързо замразяване FastFreeze и функцията SuperCool, която намалява бързо температурата, след като хладилникът е презареден. Има и вградена светлинна и звукова аларма, която ви предупреждава за резки показвания на градусите в уреда.
енергиен клас A+
Хладилниците са снабдени с подобрена изолация, херметична врата и енергийно ефективна охладителна система. Според изчисленията на компанията, ако заложите на този енергиен клас, ще спестите 25% от енергията за дома.
специално съхранение
Хладилниците са снабдени със специално отделение, което поддържа температурата и влажността идеална за оптималното съхранение на зеленчуци. За повече удобство са внедрени и нови рафтчета на вратата на фризера, предназначени за по-дребните хранителни продукти. Има и специален рафт за бутилки, разделен на по-дълбоки ниши за големите бутилки и по-плитки – за малките, които са позиционирани отпред за по-лесен достъп.
антибактериална защита
Вътрешните части на хладилниците са защитени със специално неорганично сребърно съединение, което гарантира антибактериална защита, дори при наличието на развалени храни.
рафтове и охлаждане
За по-добро разпределение на температурата в хладилника, Gorenje добавя вентилационна система във вътрешността на уреда. Така всяка храна е охладена, независимо къде точно се намира по рафтовете. Системата предотвратява и кондензация по рафтовете от стъкло.