Вълнуващата кафе машина на Вандерс

1140

senseose-wandersПриятна изненада е, когато дизайнерите превръщат тривиални предмети в нещо вълнуващо, нещо различно, нещо, което пожелаваш искрено, а не заради лъскав брад. Е, лъскавото дизайнерско име също помага. В случая обаче дизайнът говори сам за себе си. А това, което казва е „Да, познахте, Марсел Вандерс влезе и в кухнята!“ Холандецът създаде първия си дизайн на кухненски уред – limited edition кафемашина от серията SENSEO® на Phillips.

дизайнерът
“Това, което ме развълнува в този общ проект е, че целеше създаването на невероятен дизайн, който може да бъде поставен в сърцето на всеки дом,” коментира Марсел Вандерс.
успехът
Сътрудничеството между компанията и дизайнера е само по себе си интересно – серията кафемашини отчете 25 милиона продадени броя, а Вандерс не спира да налага визията си върху къде що види повърхност, където да принтира прословутите си завъртулки. Факт е обаче, че именно те превръщат и SENSEO® Limited Edition в нещо специално, нещо между изкуство и продукт, нещо между класиката и напредничавостта.
първоначално
“Исках да променя характера на предмета, да обособя и обгърна формата на машината за кафе със своя дизайн. Най-поразителното в дизайна на серията е, че направихме самите машини прозрачни, така че се вижда механиката, но в същото време те продължават да са класически красиви и декоративни,” казва дизайнерът.
резултатът
SENSEO® Limited Edition се предлага в яркочервено и черно. Запазена марка на серията е уникалната система за варене, която сама регулира съотношението вода/кафе, за да гарантира добрия вкус. Ефектът “Уау” е неоспорим, но май трябва да охладим ентусиазма си, защото въвеждането на SENSEO® на българския пазар е отложено за неопределено време. Дотогава лимитираната серия на Вандерс отдавна ще се е превърнала в изчерпаната серия на онзи-чийто-дизaйн-ни-се-изплъзна.