Взриви дома

1214

Reference_Home_Theater_AVGalleria_XL.jpgСалон Аудио Арте отваря врати в началото на 2006. С вярата, че клиентът може най-добре да избере техниката, когато има възможност да чуе и види различни решения в реална обстановка. За тази цел разполагат с три салона за стерео и видео демонстрации. Салоните са акустически обработени, като единия е със стандартни характеристики на жилищно помещение, а другия е със студийни характеристики за референтно прослушване. За системата, която ни предоставиха от Аудио Арте, също е препоръчителна акустична обработка на помещението, което може да стане и в хол с подходящи интериорни решения. Ето я и нея, але-хоп…

звуци
Тонколоните, използвани за създаване на кристалния звук, са от серията Klipsch Paladium Series 7.2 или… Чифт фронтални Klipsch Paladium P-39f на стойност 31 998 лв., център Klipsch Paladium P-27c за 6399 лв., два броя предни съраунд говорители Klipsch Paladium P-27s с цена 6198 лв., два задни съраунд говорители Klipsch Paladium P-17b за 6198 лв. и суббуфер Klipsch Paladium P-31w на стойност 6399 лв.

ядро
Тук от Аудио Арте изхождат от Master серията на NAD с предусилвател, усилвател и Blu-Rаy плейър. Към тях най-подходящи са колони от серията Paladium на Klipsh, която ще разгледаме по-надолу. Ядрото на системата се състои от предусилвател NAD MASTER M15 Surround Preamp с цена от 8400 лв., усилвател NAD MASTER M25 7ch power amp за 6000 лв. и Blu-ray player NAD MASTER M56, за който ще трябва да се бръкнете с още 4500 лв.

визия
Проекторът е на Panasonic, модел PT-AE4000 за 5925 лв. Посоченият модел е с най-достъпна цена Full HD проектор. В зависимост от размера на помещението, може да се подбере и друг модел. Проекторът е подходящ за относително не големи помещения (опимален вариант се подбира според конкретното помещение). Подходящ екран в случая би бил 3-метров модел на Stewart Film Screen. Екранът може да е статичен или скрит електрически, проекторът също може да се крие в тавана, ако интериорът го позволява. Екранът и проекторът могат да са с маскиране на 16:9 или 21:9 формати (последният формат си е типичния кино екран, който познавате).

линкове
Кабелите, за да функционира нормално системата са много важни, те са кръвоносните й съдове. За свързване на компонентите се използват кабели на немската специализирана фирма in-Akustik, а за пренос на HDMI сигнала от плейъра до прожектора се използва безжичен HDMI пренос. Тук са следните… Видео до проектор – Gefen Wireless HDMI – GTV-WHDMI за 1945 лв. За фронта са три броя Inakustik LS1002 – 3-метрови за 1044 лв. За задните говорители и съраунда отиват съответно 50 метра Inakustik Premium Superflat 2×2.5 и сумата от 400 лв. Записваме още и 6 броя interconnect от Inakustik Excellence Audio Cable; RCA <> RCA за 929 лв., 3 броя двуметрови HDMI кабели – Gefen HDMI Cabel male/male за 408 лв. Два броя кабели Inakustik STAR INTERCONNECT AUDIO CABLE отиват за суббуфера, както и 45 лв. HDMI Spliter-а 1:2 е GTV-HDMI1.3-142.