Обков за дограма – надеждност и антивзлом решение

2628

Обковът за дограма ни гарантира базова защита и сигурността, която търсим, в нашия дом. Това е накратко наборът от детайли и механизми, които предопределят закрепването и начина на отваряне на неподвижните части от дограмата. Изискванията към него са много високи, тъй като всяко едно винтче предопределя надеждността в отварянето на прозоречните конструкции, както и да не загрозява визията на нашето жилище.

Какво е необходимо да знаем за обкова на дограма?

Съществуват поредица от важности, които бива да заучим, преди да пристъпим към промяната на нашия дом, офис, магазин или друг вид търговски обект. На първо място сме длъжни да изискваме експлоатация на предлаганото ни изделие. Гаранционният срок на един качествен обков за дограма следва да бъде не по-малко от пет – десет години. Той служи като индикатор за качеството, което ни бива продадено.

Гледната точка на  производителя, по отношение на това колко пъти ще успеем да отворим и затворим нашия прозорец, също не е маловажно изискване. В следствие от това, бихме си изградили представа за качеството на продукта и неговата функционалност. Срещат се фирми, които успяват да предложат 60 000 цикъла безпроблемна работа. Това твърдение не е доказано и в никакъв случай не бива да се приема за чиста монета.

На какво е важно да обърнем внимание по време на покупката?

Ако сами сме решили да се заемем с тази не малко трудоемка задача – обков за дограма, то е добре да си изясним някой важни „подробности“, от които зависи сигурността и спокойствието по домовете ни. В случай, че се целим към надежден обков, то не бива да закупуваме такъв, в чиито изграждане присъстват пластмасови елементи. Те се оказват лесно пробиваеми за нашите „доброжелатели“ и „неканени гости“.

Ако обковът е добре проектиран, то при използването му не ще се налага допълнително усилие, освен нормалните движения. Казано по друг начин: при отваряне и затваряне на прозореца, не бива да се срещат трудности и препятствия. Тъй като, налагайки се да прилагаме усилия, ние допринасяме за неговото по-бързо износване и скъсяваме периода му на експлоатация. Пластмасовите дръжки са предпочитани пред емайлираните.

Каква е основната функция на един обков?

Основните задължения на един обков е да осигури здрава, стабилна и непробиваема връзка между крилата на прозорците и касата. Всяка една функция на прозореца е изцяло зависима от начина на изграждане на обкова и неговото качество. От там следва, дали те ще се изпълняват с лекота, или не след дълъг период от време ще се наложи повторна смяна, губене на време и пилеене на средства, които могат да се спестят, ако направим правилния избор.

Онези обкови, които са направени с ниско качество, не само намалят нашата защита, но и ограничават живота на дограмите в дома ни. Тези, с високо качество освен, че осигуряват лесното функциониране на прозорците, ни дават и усещането за по-голяма сигурност. За това е добре да подберем качество, извършено от професионалисти.

Защо да се доверим на професионалисти?

Както вече споменахме малко по-горе, качеството, излято от професионалните действия, е източник на висока защита, сигурност и дни, лишени от тревоги и мрачни мисли. Именно поради тази причина, доверявайки се на професионален обков за дограма, ние спечелваме безопасността, както за нас, така и за семействата ни.