Какво не знаете за хидроизолацията- нужна ли е тя?

1306

Проливните дъждове са предпоставка за натрупването на влага, носеща след себе си неприятна миризма и появата на мухъл. Това са едни от последствията, на които никой не желае да се превръща в собственик. Ето защо, добрата хидроизолация е в състояние да ви гарантира спокойно и безпроблемно пребиваване във вашия дом.

Необходима ли ни е хидроизолация?

Необходимостта от хидроизолация е належаща във всяко едно жилище, сграда или съоръжение, което е подложено на външни климатични условия и явления. Това е единственото средство, способно да предпази дома ви от влага. Предназначението на този вид изолация е да предотвратява достъпа на подпочвените води до самата сграда, което води след себе си удължаването на нейния експлоатационен период.

Влагата, проникнала в дома ви, е в състояние да разруши всеки един материал, изпречил и се на пътя й, било то дърво, бетон, камък и какво ли не още. Именно поради тази причина, качественото полагане се оказва съществено важно за опазване на дома ви от неприятни последици.

Видове хидроизолация

Съществува широка и колоритна гама от видове. Едно от най-нуждаещите се места във вашия дом, е  покривът. Той е тази част от дома ви, която бива пряко изложена на множеството неблагоприятни климатични условия – проливни дъждове или обилни снеговалежи. Ето защо, една огромна част от рационалните и загрижени домакини прибягват към разрешаване на проблема или поставяне на преграда пред неговата поява.

При тази част от сградата, често липсва онзи наклон, който спомага на водата да се оттича. Така, тя не успява да достигне до стените или тавана, където образува мокри петна, създаващи приятна атмосфера за появата на плесен и мухъл. Освен това, тяхното прогонване се оказва изключително сложна и непосилна задача, с която огромен брой домакини не съумяват да се справят.

Наред с това, се създава предпоставка за ремонт, който би могло да доведе до множество разходи. Произхождайки от това, следва да отбележим, че качественото хидроизолация е способна да изконсумира в пъти по-малко финанси, в сравнение с това, което ще се наложи да вложите в пълния пакет ремонтни дейности.

В стремежа си да ви бъдем максимално полезни, следва да отбележим, че хидроизолацията на мокри помещения е от също толкова голямо значение, колкото тази на покривите. Там, на практика, е възможно най-благоприятната среда за развитие на мухъл и плесен. Въпреки облицовката на помещенията, влагата успява да достигне до стените им. Това води след себе си до бавна, но сигурна разруха, която ще задълбочи проблема.

Възможността да пострадат съседни помещения или съседи е изключително голяма. Освен това, естетическият въздух се загубва в самите помещения и средата се превръща в крайно нездравословно. От тук произтичат множество болести, от които може да страдате вие и вашите семейства.

Несъмнено, едно от най-важните условия, преди да положите качествена хидроизолация, било то на покрив, басейн, подземни помещения и още много други, е да се обърнете към екип от професионалисти, които да се заемат с трудоемката задача. Техният дългогодишен опит и стаж е в състояние да ви гарантира успешно протичане на ремонтната дейност и дълъг експлоатационен период.