Semjase – господарката на интериора

1433

LUCENTE SemjaseНа любителите може да изглежда малко плашеща, на познавачите може би им напомня за класиката Arcо Lamp на Кастильони за Flos. Във всички случаи новата лампа на Lucente, Semjase, e създадена не като аксесоар, а за да доминира интериора.

за идеята
Моделът носи името на извънземна жена, която швейцарецът Били Майер, убеден, че е бил отвлечен от НЛО, описва. Дизайнерът Сандро Сантантонио обяснява връзката: “В края на миналия век Семйасе навлезе в човешката митология: слаба жена с дълга коса в тясна бяла рокля… Извънземна или богиня, красивата Семйасе ни вдъхнови за този модел лампа, който е малко “извън”, малко митологичен, хвърля светлина наоколо, грациозен е и ни предлага ново сетивно изживяване.”

за извивката
“Флуидната, елегантна лъковидна форма спомага за осветяване на по-широка площ, благодарение на подвижна горна част,” обясняват от Lucente. Структурата е покрита с втвърден разширен полиуретан и се състои от три сглобяеми елемента с гланциран финиш. Осветителното тяло е от метал, с халогенна крушка и рамка от Pyrex. Светлината може да бъде насочвана, благодарение на листообразен метален елемент. Размерите са 44,7см х 196см х 202см.